Pilát Gábor: "Amint nem tudja biztosítani a jó társaságot, a kielégítő nemi életet és az érzelmi szükségleteket, meginog"

Forrás: Shutterstock -
Pilát Gábor házasság Tabuk nélkül a párkapcsolatról megcsalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az orvostudomány a fogamzásgátlással bizonyos értelemben legalább annyira törölte el akövetkezményeket, mint amennyire a technika eszeveszett fejlődése felborította a férj és afeleség hagyományos szerepköreit.

A feleség egykor a gyermekek nevelésével, a betegek és idősek ápolásával, a háztartás
vezetésével látta el a legszükségesebb teendőket, sőt mindemellett kenyeret, sajtot és ruhát
állított elő. Eközben a férj élelemszerző, védelmező és pénzkereső funkciót töltött be. Mindezt
azonban a kórházak, a gyárak, a közlekedés, az iskolák jelentősen felülírták, hiszen az
életfenntartás szempontjából a házasság mára már nem feltétlenül létszükséglet.

Amint nem tudja biztosítani a jó társaságot, a kielégítő nemi életet és az érzelmi szükségleteket, azonnal meginog.

Amikor elmúlik a szerelem, hajlamosak vagyunk a legkisebb testi és lelki furcsaságot is elviselhetetlennek megélni Forrás: Shutterstock

A kapcsolat elején a szerelmesek szinte minden hibát elnéznek egymásnak, mivel az egész
sokkal többet ér, mint a részei, viszont amikor elmúlik a szerelem, hajlamosak a legkisebb
testi és lelki furcsaságot is elviselhetetlennek megélni, és sokan azonnal szerető után néznek.
Praktikusan fiatalabb után, abban a reményben, hogy az ifjúságból is ragad rájuk valami, és jó
esetben nem a baráti körből. Valamikor ugyan elhangzott a „jóban-rosszban" ígérete, de jó
néhány év után már senki nem firtatja alaposabban, hogy mit jelent az a bizonyos „rossz".

A legjobb talán az lenne, ha a szerelmesek a házasság megkötésével egy különleges
barátságot is kötnének, ami nem egy alkalmi választás, amely alkalmi változásoknak van
kitéve, és amiben nincs benne a házasság egyenlő börtön gondolata, amiből egyetlen kiút a
halál. Viszont benne van a tisztelet, a megbecsülés és az őszinte szó.

Ez a világ a vágyak és félelmek lakhelye. Költözhetsz bármely részére a Földnek, ezek mint a testet az árnyék, mindig követni fognak, így a békéd is csupán töredékes lehet. Létezik azonban egy hely, pontosabban fogalmazva egy állapot, ahol nem kell könnyekkel fizetned az örömért, nem szükséges senkinek bebizonyítanod a rátermettségedet, és arról sem kell tanúbizonyságot tenned, hogy a kapuhoz érve alkalmas vagy a bebocsátásra. Az ajtó kulcsa most is a kezedben van, mint ahogy mindig is ott volt, azonban két dolgot meg kell tenned. Állandó lakhelyként be kell költöznöd a jelenbe, és fel kell ébredned abból az álomból, ahol az elme az altató.
Womanizer Delight Box – Nászajándék? Pipa!http://www.life.hu/intim/20180516-womanizer-delight-box-szexualis-segedeszkoz-diszdoboz.htmlLeánybúcsúk, esküvők közeledtével gyakorta elhangzik a mondat: „Na jó, de mit vigyünk ajándékba?" A Mi válaszunk a kérdésre egyértelmű: luxustermékekből álló vibrátorszettet! IntimOrigoPilát Gábor: "Így veszi kezdetét a társas magány"http://www.life.hu/intim/20180516-pilat-gabor-a-tarsas-magany-kezdeterol.htmlHa van bizalom, nincs szükség bizonyítékokra, ha pedig nincs bizalom, akkor abizonyítékokból sosem lesz elég. IntimOrigoPilát Gábor: "Túl nagy ár egy jó párkapcsolatért azzal fizetni, hogy nem lehetsz önmagad."http://www.life.hu/intim/20180516-pilat-gabor-a-parkapcsolatrol-es-onmagunkrol.htmlEgy ideig van az, hogy vágyakoztok. Aztán van az, hogy beszélgetésbe elegyedtek. Ezutánmég jobban vágyakoztok és elcsattan az első csók. Egy pár lettetek. IntimOrigoRégi idők szexszimbólumai: az 1990-es évek és Kate Mosshttp://www.life.hu/intim/20180507-regi-idok-szexszimbolumai-az-1990as-evek-es-kate-moss.htmlCikksorozatunkban régi korokba teszünk utazásokat, hogy a történelem kezdeteitől egészen a közelmúltig egy-egy ikonikus nőalak figuráján keresztül megvizsgáljuk: mi számított az adott időszakban szépségideálnak és kívánatosnak? A legújabb, egyben utolsó részben az 1990-es évek határokat feszegető divatvilágába látogatunk. IntimOrigoPilát Gábor: "Soha ne a végső megoldást várd a neked segítőtől"http://www.life.hu/intim/20180507-pilat-gabor-az-utkeresesrol.htmlAhhoz, hogy betegségtudatod legyen, korábban egészségesnek kellett lenned. Ezért soha ne abetegségtől akarj megszabadulni, sokkal inkább az egészséges állapotodba akarj visszatérni. IntimOrigoPilát Gábor: "Az egó egy csaló"http://www.life.hu/intim/20180503-pilat-gabor-az-egorol.htmlÉrzelmeid, értelmed paravánja mögött ott lapul a hamis énképed, vagyis az egód. Az egó egyálarc, amely mögé rejtőzöl, mert elhiteti veled, hogy félned kell a környezettől, és azt is, hogyő lesz a védelmeződ a világban. Mivel az egó nem a valódi lényed, hanem egy szélhámos,ezért félelemben él. Folyamatosan elismerésre, visszaigazolásra és hatalomra vágyik, amit alegjobban úgy tud megkapni, hogy uralkodik rajtad és irányít téged. IntimOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.