Pilát Gábor: Semmi nem fogható a hitvesi ágy magányához

Forrás: Shutterstock -
Pilát Gábor házasság válás Tabuk nélkül a párkapcsolatról erotika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden kornak megvannak a házassággal kapcsolatos szokásjogai, azonban egy dolog sosem változik: semmi nem fogható a hitvesi ágy magányához, miután a vágy kialszik, és a turbékolás véget ér.

Azzal, hogy idővel a Biblia mellé A nemiség örömei című könyv is a családi könyvespolcra került, megváltoztak a hangsúlyok is. A szex ma már szinte önmagáért való cél lett, amelyhez képest a kapcsolat – erős túlzással – másodlagossá vált.

A modern házasság már jogokkal és tulajdonnal van körbebástyázva, mint valami pályázati pénzből indított üzleti vállalkozás, amit ugyan lelkesedéssel jegyeztek be, de belül bizonytalanok a jövőjét illetően, és minimalizálni akarják a kockázatot. Mindeközben jogosak a félelmek, hiszen a valaha áldásnak tekintett bizalmat, türelmet és megbecsülést felváltja a szex és a házassági szerződés.

Semmi nem fogható a hitvesi ágy magányához Forrás: Shutterstock

Mivel a szexuális vonzalom közismerten változhat, ezért amilyen mértékben az erotikus kielégülés kerül a házaspár közös életének fókuszába, olyan mértékben növekszik meg a házasság felbomlásának veszélye, és emelkedik meg a válóperes ügyvédek foglalkoztatottsága.

Manapság a szingliség kívánatos életstílusként jelenik meg nemcsak a mozivásznon, hanem a való életben is. Ha valaki mégis a házasságra szavaz, de kudarc kíséri próbálkozását, akkor még mindig elfogadott jelenségként lehet aposztrofálni az elhidegülést, a másikkal való összejátszást pedig önmegvalósításként. Ilyenkor hangzanak el a következő mondatok, persze csak szűk baráti körben: „Miért kéne szerelmet éreznem? Megszoktuk egymást. Eszem ágában sincs elválni! Ráadásul ott van az a gyönyörű gyerek. Így egyszerre élvezem a házasság előnyeit és a függetlenséget. Kívánhatnék ennél többet?"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.