Pilát Gábor bölcsesség Tabuk nélkül a párkapcsolatról félelem vágy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden tetteddel alkotsz és rombolsz. Hosszú életet akarsz, és túleszed magad. Barátságot akarsz, és kihasználod a másikat. Lelki békére vágysz, de egy nyugodt percet nem hagysz magadnak egész nap, amikor leülnél meditálni, vagy egyszerűen csak élvezni a csöndet. Hűséget szeretnél, miközben csalsz.

Tetteinket a vágyaink vezérlik, és a félelmeink korlátozzák. Mintha egy olyan szemüveget viselnénk, aminek az egyik lencséje a vágy, a másik a félelem. Látszólag ettől van meg az egyensúly, és emiatt maradhat meg a maga nemében vett látszólagos teljesség. A szemüvegednek azonban te vagy a tulajdonosa, és minthogy minden áldás belülről jön, te döntesz afelől is, hogy meddig tartod magadon.

Időnként hasonló mechanizmus figyelhető meg párkapcsolatokban is. A kívülállók számára teljesen érthetetlen, hogy mitől él együtt a szépség és a szörnyeteg, vagy a fogoly és a foglár, miközben a hagyományos kapcsolat értékei nemigen szerepelnek az egyenletben. Ezek még csak nem is szükségszerűen boldog kapcsolatok, viszont egy íratlan kölcsönös segélynyújtási megállapodás miatt gyakran hosszú távra vagy akár egy életre szólnak.

A kívülállók számára teljesen érthetetlen, hogy mitől él együtt a szépség és a szörnyeteg, vagy a fogoly és a foglár Forrás: Shutterstock

Ott van például az állatidomár, akinek a felesége a kiscicától is viszolyog. A férj teszi be minden este a fejét az oroszlán szájába, és ő vállalja azokat a kockázatokat, amelyekért a feleség csupán titokban epekedik, a nő viszont azt a félelmet személyesíti meg, aminek a legyőzésére a férfi folyamatosan kényszert érez. Az érem ugyanaz, de más-más arc van a két oldalán.

Amíg az orrodon tartod a szemüveged, addig csak ceruzával tervezd meg a jövődet, mert ha véletlenül a sors átírná, legalább nem marad nyoma a te verziódnak a papíron. De a legjobban akkor jársz, ha leveszed, és akkor akár tollal is írhatsz.

Pilát Gábor: Párválasztás férfiszemmelhttp://www.life.hu/intim/20180523-pilat-gabor-a-parvalasztasrol-ferfi-szemmel.htmlHét pontban... IntimOrigoPilát Gábor: "Amint nem tudja biztosítani a jó társaságot, a kielégítő nemi életet és az érzelmi szükségleteket, meginog"http://www.life.hu/intim/20180523-pilat-gabor-egy-fedel-alatt-megis-kulon.htmlAz orvostudomány a fogamzásgátlással bizonyos értelemben legalább annyira törölte el akövetkezményeket, mint amennyire a technika eszeveszett fejlődése felborította a férj és afeleség hagyományos szerepköreit. IntimOrigoPilát Gábor: "Túl nagy ár egy jó párkapcsolatért azzal fizetni, hogy nem lehetsz önmagad."http://www.life.hu/intim/20180516-pilat-gabor-a-parkapcsolatrol-es-onmagunkrol.htmlEgy ideig van az, hogy vágyakoztok. Aztán van az, hogy beszélgetésbe elegyedtek. Ezutánmég jobban vágyakoztok és elcsattan az első csók. Egy pár lettetek. IntimOrigoRégi idők szexszimbólumai: az 1990-es évek és Kate Mosshttp://www.life.hu/intim/20180507-regi-idok-szexszimbolumai-az-1990as-evek-es-kate-moss.htmlCikksorozatunkban régi korokba teszünk utazásokat, hogy a történelem kezdeteitől egészen a közelmúltig egy-egy ikonikus nőalak figuráján keresztül megvizsgáljuk: mi számított az adott időszakban szépségideálnak és kívánatosnak? A legújabb, egyben utolsó részben az 1990-es évek határokat feszegető divatvilágába látogatunk. IntimOrigoSatisfyer Men – Egy legenda nyomában (18+)http://www.life.hu/intim/20180503-satisfyer-men-maszturbator-teszt-dori-es-krisztian-kiprobalta.htmlHogy mi kell a szexben egy igazi férfinak? Nos, bármi legyen is a válasz erre az örökérvényű kérdésre, azt Rocco Siffredi, minden idők legismertebb férfi pornószínésze egészen biztosan tudja! Lássuk hát, hogyan teljesít a legenda közreműködésével kifejlesztett maszturbátor éles helyzetben! IntimOrigoPilát Gábor: "Az egó egy csaló"http://www.life.hu/intim/20180503-pilat-gabor-az-egorol.htmlÉrzelmeid, értelmed paravánja mögött ott lapul a hamis énképed, vagyis az egód. Az egó egyálarc, amely mögé rejtőzöl, mert elhiteti veled, hogy félned kell a környezettől, és azt is, hogyő lesz a védelmeződ a világban. Mivel az egó nem a valódi lényed, hanem egy szélhámos,ezért félelemben él. Folyamatosan elismerésre, visszaigazolásra és hatalomra vágyik, amit alegjobban úgy tud megkapni, hogy uralkodik rajtad és irányít téged. IntimOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.