Van megoldás a bikinivonalon jelentkező bőrpír ellen

Forrás: Dreamstime -
bikinivonal bőrpír szőrtelenítés irritáció borotva benőtt szőr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rengeteg nő szőrteleníti a bikinivonalát borotva segítségével, ám sokan nem tudják, hogyan kell helyesen használni az eszközt. A következő tippekkel azonban megelőzhetőek a benőtt szőrszálak, a bőrpír és az irritáció. 

A Womens's Health magazin tippjeivel sok nő életét könnyítik meg, ugyanis most elárulták, hogyan kell helyesen borotválni a bikinivonalat anélkül, hogy az bőrpírt, benőtt szőrszálaka vagy irritációt okozna.

1. Áldozz a borotvára

Egy jó minőségű borotva az első lépés lehet az egészséges és sima bikinivonal felé. Ha több pengével rendekező modelleket választunk, kisebb erőt kell kifejtenünk, így sokkal simább és irritációmentesebb lesz az eredmény.

2. Készítsd elő a területet!

Borotválkozás előtt ajánlatos 10 percet üldögélni egy kád meleg vízben, hogy egy kicsit felpuhuljanak a szőrszálak

3. Ne hagyd ki a habot és a krémet

A borotvahab vagy a bortválkozás előtt krém nem csak az illat miatt kell, hanem azért is, hogy felpuhítsa a szőrszálaka. Éppen ezért segít megelőzni a kellemetlen utóhatásokat.

Vigyázni kell a borotvával Forrás: Dreamstime

4. Fontosak a mozdulatok

Fontos, hogy ne össze-vissza kaszaboljunk a borotvával, hanem mindig haladjunk egy irányba, így nemcsak a benőtt szőszálakat, de a vágásnyomokat is megelőzhetjük.

5. A borotválásnál nem áll meg a dolog

Borotválkozás után 10 percig hűtsük a bőrfelületet, majd használjunk illatmentes nyugtatókészítményeket. A magazin ajánlja például a teafaolajat, amely segít megelőzni a bőrpírt.

6. Hidratáció

Elengedhetetlen, hogy alkoholmentes hidratálókkal kezeljük a bikinivonal mindkét oldalát, ez ugyanis segít megelőzni a bőrszárazságot.

7. Ne használjuk sokáig a pengéket

Azt javasolják, hogy 5-7 alkalomnál többször ne használjuk ugyanazt a pengét. Az is fontos, hogy ne a kád szélés tároljuk, hanem száraz helyen, mindentől védve.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.