Pilát Gábor: "Nagy különbség van egyedüllét és magány között"

Forrás: Shutterstock -
házasság Tabuk nélkül a párkapcsolatról kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az emberek általában azért házasodnak, mert társra vágynak, anélkül egyedül vannak. Aztán évekkel később elválnak, és amikor megkérdezik tőlük, hogy miért, azt válaszolják: „Mert egyedül éreztem magam."

Persze attól, hogy házasok lettek, nem szerették jobban egymást, és azon túl, hogy jólesett a boldogságukat belekiabálni a világba, nem is tettek többet egymásért. Felálltak néhány tanú, és az anyakönyvezető jelenlétében. Az ezt követő évekre ezzel be is volt fejezve a dolog.

Azt sajnos már az első pillanatban elfelejtették, vagy nem is gondoltak rá, hogy a legszebb lakás is ebek harmincadjára jut, ha azt a benne élők nem tekintik otthonuknak. A televízió, az ital, a munkahelyi flört, a csupán kíváncsiságból való netes ismerkedés ugyan hatásos ellenszer a munka vagy a stressz ellen, de nem kimondottan támogatja a párkapcsolatot.

A házasság egyenlő a csalódással? Forrás: Shutterstock

Nagy különbség van egyedüllét és magány között. Míg egyedüllétre szükség van egy párkapcsolatban is, a magányosságtól akkor sem menekül meg az ember, ha hátrahagy egy olyan kapcsolatot, amit ő maga rongált meg. Azért nem, mert a baj lélekből ered, a lélek pedig nem menekülhet el önmagától.

Ha nyíltan tudtam volna vele beszélni annak idején a kétségeimről és a problémáimról, talán az egész életünk másképp alakult volna..." – kinek a fejében ne fordult volna meg ez a gondolat valamilyen formában? Az időt ugyan visszatekerni nem tudod, de bármikor elkezdhetsz beszélni róla. Akár ma is. Jobban is teszed, ha nem várod meg a bántásért bántást állapotát, vagy azt, amikor az anyagiasság már olyan szintre süllyed a párok között, ahol legszívesebben légmennyiségmérőt rakatnának a másik orrába, hogy az elhasznált levegőt is kifizettessék a másikkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.