Pilát Gábor: Egy kapcsolat lehet jó, lehet langyos, lehet elviselhetetlen

Forrás: Shutterstock -
Pilát Gábor Tabuk nélkül a párkapcsolatról szerelem kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy férfi olyan mértékben várhat el párjától nőiességet, amennyire ő férfias. Ez fordított esetben sincs másként.

Minél kevésbé érzik ezt egymáson a felek, annál közömbösebbek, annál gépiesebbek és tompábbak lesznek egymással. Nem is tehetnek másként, hiszen minden baráti, üzleti és társas kapcsolaton túl,

a párkapcsolat a legjobb tükör arról, hogy mennyire értékeli a férfi és a nő önmagát.

Egy férfi olyan mértékben várhat el párjától nőiességet, amennyire ő férfias. Minél kevésbé érzik ezt egymáson a felek, annál közömbösebbek lesznek egymással Forrás: Shutterstock

Alacsonyabb tudatossági szinten megelégszik az ember azzal, hogy kapcsolatban van. Magasabb szinten kapcsolódásra vágyik. Ott már a kevesebb nem elég. És nem a telhetetlenség okán. Sokkal inkább azért, mert a semmibe és a kevésbe nem lehet beleerőltetni a sokat, jó érzéssel beletenni pedig lehetetlen. Egy kapcsolat lehet jó, lehet langyos, lehet elviselhetetlen, és még ezerféle lehet. A kapcsolódás csak egyfajta lehet: tökéletes.

Ez a világ a vágyak és félelmek lakhelye. Költözhetsz bármely részére a Földnek, ezek mint a testet az árnyék, mindig követni fognak, így a békéd is csupán töredékes lehet. Létezik azonban egy hely, pontosabban fogalmazva egy állapot, ahol nem kell könnyekkel fizetned az örömért, nem szükséges senkinek bebizonyítanod a rátermettségedet, és arról sem kell tanúbizonyságot tenned, hogy a kapuhoz érve alkalmas vagy a bebocsátásra. Az ajtó kulcsa most is a kezedben van, mint ahogy mindig is ott volt, azonban két dolgot meg kell tenned. Állandó lakhelyként be kell költöznöd a jelenbe, és fel kell ébredned abból az álomból, ahol az elme az altató.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.