Környezetszennyezés, ha a használt óvszert a wc-kagylóba dobjuk

"Forrás: Dreamstime " -
szex környezet környezetszennyezés óvszer intim
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szexuális együttlétek után sokan nem törődnek azzal, hogy hová dobják a használt gumióvszert. Vannak, akik a wc-kagylót választják. A szakértő most ezzel kapcsolatban figyelmeztet.

Akár 30 évig is a tengerben lebeghet a wc-kagylóba dobott gumióvszer - mondta a Metronak Tom Hird biológus, aki óva inti attól a férfiakat, hogy a szexuális együttlétek után a wc-be dobják a használt óvszert.

Úgy véli, sokan nem törődnek azzal, hova kerül a használt kondom, ám, amit lehúzunk a wc-n, előbb utóbb a tengerekbe kerül, így az óvszer is, ez pedig környezetszennyezés. Bár a legtöbb ilyen terméket természetes gumifából készítik, nem jelenti azt, hogy gyorsan lebomlanának, hiszen az eltarthatóság és más kényelmi szempontok érdekében olyan anyagokkal kezelik, amik hosszabbítják a lebomlási időt. Arra kér mindenkit, hogy ezentúl válasszák a szemetest.

Sokan csak aktus előtt törődnek az óvszerrel Forrás: Dreamstime

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.