Pilát Gábor: "A szeretet nem egy mesterséges, hanem eredendő állapotunk"

Forrás: Shutterstock -
Pilát Gábor bölcsesség Tabuk nélkül a párkapcsolatról szeretet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor kezelhetetlenné válik a pillanatnyi élethelyzetünk, megpróbálunk elmenekülni előle, és csak azzal nem számolunk, hogy akkor fogjuk leginkább eljátszani azt a szerepet, ami elől fejvesztve menekülünk. Akkor olyan lesz az egész, mint egy színdarab felvonása, leginkább a rosszabbik felvonása.

Ha egy színész arra készül, hogy eljátsszon egy szétesőfélben lévő embert, akkor abban tudatosság van, sok gyakorlás és fegyelem. Amikor valaki a saját szétesését figyeli, az olyan, mintha nemcsak mások, de önmaga számára is észrevétlenné kezdene válni a világban.

A szeretet nem egy mesterséges, hanem eredendő állapotunk, és ha szeretjük önmagunkat, akkor sosem félünk Forrás: Shutterstock

Ebben az állapotban azt is nehezen tudná eldönteni, hogy az élet panaszirodájában melyik ablakhoz tépjen sorszámot. Ahhoz, ahol panaszkodni lehet a hazug férjre, a csalfa feleségre, a neveletlen gyerekre, a kegyetlen főnökre, vagy ahhoz, ahol fel lehet listázni, hogy kik azok a személyek, vagy mik azok a dolgok, amelyek nélkül nem tud élni, és aminek a visszaszerzéséért bármire hajlandó.

Pedig lehet, hogy csak azt kéne felismerni, hogy a szeretet nem egy mesterséges, hanem eredendő állapotunk, és ha szeretjük önmagunkat, akkor sosem félünk. Így hát nincs is mi elől meneküljünk.

Azt pedig nem kéne elfelejteni, hogy egy olyan univerzumban élünk, ahol időnként nyerünk, időnként veszítünk, de ez csak a víz felszíne. A tenger mélyén mindig nyugalom van.

A történelem leghíresebb esküvői – így házasodott össze Napóleon és Mária Lujzahttp://www.life.hu/intim/20180917-igy-hazasodott-ossze-napoleon-es-maria-lujza.htmlÚj sorozatunkban felelevenítjük minden idők legnevezetesebb, legkülönlegesebb, legnagyobb érdeklődést kiváltó esküvőinek történetét – a régmúlttól egészen napjainkig. A mostani részben Európa akkori leghatalmasabb emberének és egy hol szövetséges, hol ellenséges állam hercegnőjének házasságkötését meséljük el. IntimOrigoPilát Gábor: "Boldogtalanságra vagy ítélve?"http://www.life.hu/intim/20180926-pilat-gabor-a-boldogtalansagrol-es-boldogsagrol.htmlA becsületes embernek nem az a fő jellemzője, hogy becsülettel tűri, hogy belerúgjanak, és az elnyomás hatására végül olyan anyagtalan és csendes legyen, mint az árnyék. IntimOrigoPilát Gábor: "A teremtés igazi célja a vágy beteljesítése"http://www.life.hu/intim/20180904-pilat-gabor-a-vagyak-beteljesedeserol-beteljesiteserol.htmlA vágy önmagában olyan, mint a tér: üres és semleges. Amivel megtöltöd, az határozza meg a minőségét. Lehet jó szándékú és nemes, és bizony lehet tisztességtelen és becstelen is. IntimOrigoPilát Gábor: "A legtöbben életük végéig hajszolnak egy megfoghatatlan és elérhetetlen célt"http://www.life.hu/intim/20180904-pilat-gabor-a-celokrol-oregedesrol.htmlAz emberek gyakran abba a tévhitbe ringatják magukat, hogy amikor megöregszenek, akkor beköszöntenek majd a boldog nyugdíjas évek. Révbe érnek, és csak az unokák, illetve csak a reklámokból idealizált utazások töltik ki majd az életüket. IntimOrigoPilát Gábor: Csak lassan a testtel!http://www.life.hu/intim/20180823-pilat-gabor-az-ido-es-a-ter-erzekeleserol.htmlHa belepréseled a lelkedet a testedbe, halandóvá válsz. Ebben az állapotban megkapod az érzékszervi tapasztalatokat, és az sem zavar különösebben, hogy azok rendre átvernek. A szemed azt látja, hogy a föld lapos, és azt érzed, hogy mozdulatlan, de már egy óvodás is tudja, hogy ez nem igaz. IntimOrigoPilát Gábor: "Néha egy párkapcsolat kísérteties hasonlóságot mutat a gyorséttermi sült krumplival"http://www.life.hu/intim/20180730-pilat-gabor-a-parkapcsolatokrol.htmlNéha egy párkapcsolat kísérteties hasonlóságot mutat a gyorséttermi sült krumplival. IntimOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.