Pilát Gábor: "A győzelmet és a bukást is megérdemeljük"

Forrás: Shutterstock -
Pilát Gábor depresszió bölcsesség élet sors
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egészen jól bele lehet tanulni a megúszásba, ha muszáj. De sohasem muszáj.

Minden emberből a depresszió hangja szólal meg, ha mélyponton van, olyankor még az óriás is törpének hiszi magát. Sőt, a bajnokok is elbuknak néha. És ha a gátfutó a következő akadályra szegezné a figyelmét, nem a célra, akkor valószínűleg soha nem jutna el odáig.

Azt szokták mondani, hogy a nagy dolgokat kis lépésekben kell elkezdeni. Tegyél te is így, ha padlóra kerülnél. Kezdetben legalább óránként egy percre feledkezz meg arról, hogy nincs választásod.

Minden emberből a depresszió hangja szólal meg, ha mélyponton van, olyankor még az óriás is törpének hiszi magát Forrás: Shutterstock

Valószínűleg a győzelmet és a bukást is megérdemeljük, de ettől még se elbizakodottá, se kétségbeesetté nem kell válnunk. Csak akkor veszíthetsz igazán, ha tagadod a bukást, vagy elfogadod ugyan a vesztes helyzetet, de beleragadsz.

Semmitmondó és talán olcsó vigasznak tűnhet, hogy „Te győztes alkat vagy!” Nem is lenne igaz. Nem, mert te ennél is több vagy. Maga az élet, aki mindig magában hordozza a választás lehetőségét és szabadságát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.