Pilát Gábor: „A szeretet nem egy érzelmi szint...”

Forrás: Shutterstock -
Pilát Gábor érzelem Tabuk nélkül a párkapcsolatról szeretet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sajnos odáig jutott a világunk, hogy nevezetes napoknak kell lennie ahhoz, hogy odafigyeljünk egymásra.

És ami a legrosszabb, hogy tudatosan kell koncentrálnunk a szeretetre, mintha az valamiféle tevékenység lenne. Pedig a szeretet nem egy érzelmi szint, nem egy beteljesült vágy örömittas pillanata – a szeretet az ember eredendő létállapota.

A szeretet nem egy érzelmi szint, nem egy beteljesült vágy örömittas pillanata – a szeretet az ember eredendő létállapota Forrás: Shutterstock

Természetesen ebből az állapotból is ki lehet kerülni. Ezt leginkább a vágyak és a félelmek mentén tehetjük meg. Vágyjuk mások szeretetét vagy éppen félünk attól, hogy nem fognak szeretni.

Ha mindehhez hozzávesszük a környezet folyamatos leértékelését, miszerint „Te nem vagy elég jó... Képtelen vagy rá... Nem tudsz szeretni...”, akkor kattan a kezünkön a bilincs, foglya lettünk a tanult tehetetlenségnek. Ekkorra már nem forrása és adója vagyunk a szeretetnek, hanem jó esetben is csak viszonzója. Akkor adunk, ha kapunk. Ha kevesebbet kapunk, akkor kevesebbet adunk. Így viszont egyre távolabb kerülünk az élettől, egyre távolabb a szeretettől. Pedig az élet mindenhol jelen van, mert az élet maga a szeretet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.