A sapioszexuálisok az elme szerelmesei: ők azok, akiket egy beszélgetés indít be

Forrás: Thinkstock -
sapioszexuális fétis elme intelligencia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rengeteg különböző fétis van, mindenkit kicsit más indít be, a sapioszexuálisok azonban az agyra gerjednek, pontosabban az intelligenciára. Őket nem a kockás has vagy éppen a combfix látványa izgatja fel, hanem egy alapos beszélgetés. 

Habár rengeteg embernek fontos, hogy a párjuk intelligens, okos legyen, a sapioszexuálisoknak ez nem csak egy jó tulajdonság a sok közül, hanem az, ami szexuálisan beindítja őket. Ez valahol a fétis és a szexuális irányultság között helyezkedik el. Természetesen számukra is fontos a megjelenés, de nem az izgatja őket a leginkább.

A sapioszexuálisok számára nincs izgatóbb egy intenzív vitánál Forrás: Thinkstock

Egy intenzív vita hamarabb beindítja a sapioszexuálisokat, mint egy érzéki masszázs. Dr. Diana Raab szerint ők a társuk agyába, gondolkodásmódjába szeretnek bele, ez persze azt is jelenti, hogy a kötődés kialakításához hosszabb idő kell, hiszen beszélgetések, viták, eszmecserék vezetnek el a kapcsolódáshoz.

Azonban hosszú távon nagyon jól működnek az ilyen kapcsolatok, hiszen rengeteget kommunikálnak, és alaposan megismerik a másikat.

Az is valószínű, hogy a sapioszexuálisok szintén sapioszexuálisok társaságát fogják keresni, hiszen azonos dolgok érdeklik őket, de persze ez nem szükségszerű – idézi a Szeretlek Magyarország a Seventeen cikkét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.