Pilát Gábor: "Aki kontrollálni, birtokolni és elnyomni akarja a környezetét, rabbá válik"

Forrás: Shutterstock -
rabság Pilát Gábor bölcsesség birtoklás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elanyagiasodott ember is ember. Azonban olyan, mint a kalapácsember, akinek szögből van a világ.

Ő az, aki mindent az anyag tükrében, vonatkozásában és értelmezésében él meg. Az alkimisták aranyát legszívesebben valódi aranynak látná, a bölcsek kövét egy kézzelfogható értékes drágakőnek tapintaná, az élet vizét pedig varázserővel bíró folyadéknak hinné. Miért?

Azért, hogy vágyakozhasson utána, hogy megszerezhesse, birtokolhassa, és így legyen mibe kapaszkodnia. Ezek nélkül valószínűleg félne, hogy a mélybe zuhan.

Aki kontrollálni, birtokolni és elnyomni akarja a környezetét, rabbá válik Forrás: Shutterstock

Ha felismerné, hogy ugyanúgy, mint ahogy a gyermek sem a szülő tulajdona, neki sem kéne mindent és mindenkit birtokolnia, akkor tisztelhetné, megbecsülhetné, és hálás lehetne értük, és nem kéne kényszeresen kontrollálnia és birtokolnia. Mert amikor valaki kontrollálni, birtokolni és elnyomni akarja a környezetét, akkor rabbá válik. A kontroll, a birtoklás és az elnyomás rabjává.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.