karácsony zene ajándék klasszikus zene
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
CD-t ajándékozni szép gesztus. Egy-egy eredeti album a kedvencektől nem kidobott pénz, sokkal inkább a zene szeretetének, a rajongásnak a kifejezése. Az ünnepre sok stílusból válogathatunk: választhatsz klasszikus karácsonyi dalokat tartalmazó lemezeket, de ajánlatunkban mindenki megtalálhatja az ízlésének legmegfelelőbbet. 

Pop

1. Michael Jackson: Michael

December 13-án jelenik meg a pop királyának új albuma, amely eddig még sosem hallott felvételeket tartalmaz. Hallhatunk rajta duettet Akonnal, 50 Centtel és Lenny Kravitz-cel is. Szinte biztosak voltunk benne, hogy pont az ünnepek előtt kerül majd a boltokba az album, de ez tipikusan kötelező darab a már meglévő MJ-nagylemezek mellé.

Rock

2. Bon Jovi: Greatest Hits (2 CD)
Négy új dal és sok kedves, régi ismerős. A Livin' on a Prayertől az It's my Life-ig, mindegyik slágert rátették a rockgyűjteményre. Apukának, nagylánynak egyaránt találó ajándék, mert kortalan, minőségi, dinamikus zene.

R'n'b, funk, soul

3. Cee Lo Green: The Lady Killer

Nem feltétlenül karácsonyi a címe, de annál tartalmasabb ez a lemez. Cee Lo-t, azaz Thomas Callaway-t a Gnarls Barkley formációból ismerhetjük, akik 2006-ban törtek be a zeneiparba Crazy című slágerükkel. Most szólóban nyomul a simogató hangú amerikai srác. Fuck you vagy szoftosabb verzióban Forget you című száma igazi kívánságműsor-kedvenc.

Jazz, blues

4. Eric Clapton: Clapton
Letisztult, sallangmentes, egyszerű jazz-standardek és bluesos dalok, vájt fülű ínyenceknek. Clapton neve garancia a minőségre, s most egy új oldaláról mutatkozik be, ami szemtelenül jól áll neki. Nyugodt, harmonikus és szívmelengető hangulatú lemez, ismert country-blues számokkal és új zenékkel fűszerezve.

Klasszikus, musical

5. Andrea Bocelli: My Christmas 2010 CD+DVD
Klasszikus karácsonyi dallamok a csodás hangú olasz tenortól. White Christmas, Santa Claus is Coming to Town és a Silent Night is szerepel a lemezen. Igazi különlegesség, közreműködik rajta Natalie Cole és Mary J. Blige is. Ideális azoknak, akik már unják a 10 éve karcosra hallgatott karácsonyi válogatást, és valami újra vágynak.

6. Susan Boyle: The Gift
Ünnepi lemez, a szigetország ünnepelt tehetségétől. Felcsendül rajta a Hallelujah, az Auld Lang Syne, a The First Noel és néhány popsláger is, új köntösben. Susan előző lemezének eladási adatai rekordokat döntögettek, lehet, ezzel a karácsonyi CD-vel ismét legenda születik majd.

A Life.hu tippje: Zene és játék a családnak

A játékkonzolgyártó cégek folyamatosan újabb és újabb karaoke-programokkal állnak elő, elég telített a piac ilyen téren. A Megasztár sikere a társasjátékkészítőket is megihlette: előrukkoltak egy saját fejlesztésű parti-társassal. 44 dalt tartalmaz a zenés-szöveges DVD, csapatban és egyénileg is lehet játszani vele. Az elénekelt dalok után a többi játékos pontozza az előadást, s a pontok szerint lehet továbbhaladni a játéktáblán. Mi még nem próbáltuk, de biztos jókat lehet szórakozni vele - Megasztár-rajongó családoknak pedig egyszerűen kötelező!

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.