X-Faktor Takács Nikolas Vastag Csaba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Győzött a jobbik? Lehet. Itt már nincs vesztes. Persze nem mindegy, ki viszi haza a milliókat és a kocsit, de hogy ki az igazi X-Faktor, az majd csak később derül ki.
Teljes volt a karácsonyi hangulat az X-Faktor stúdiójában: karácsonyfa, karének, és a meglepetés fellépők sem hiányozhattak a finálé adásából. Még Nórira is csillogós ruhát adtak, bár a sártúró csizma csak maradt.
Bemelegítésnek a tizenkét döntős érkezett a színpadra, akik ugye jóval többen vannak, mint tizenketten, és nálunk a meleg szobában azért a szárnyaló karácsonyi szám dallamait megszakította egy-két kérdés a kanapéról: "Ez meg ki?" Ebből is látszik, hogy még a 12-be se volt elég bekerülni ahhoz, hogy az ember maradandót alkosson.
Kicsit hamis, kicsit bakis, de a miénk

A két döntős tovább fokozta az ünnepi hangulatot. Vastag Csaba a Santa Claus is Coming to Town című karácsonyi örökzölddel és négy rózsaszín lánnyal szvingelte be magát a színpadra. Kicsit hamis volt, kicsit bakis volt, de úriemberhez méltóan Csaba ezt is a háttérénekes lányokra kente.



Nikolas egy cseppet unalmasabb dalt választott, a Have Yourself a Merry Little Christmas címűt, amit viszont hibátlanul adott elő. Sőt, hirtelen mindenkinek honvágya lett tőle, és megcsapta az orrukat a karácsony illata.


Vastag anyuka mozgósítva

A második körben minkét előadó egy régi produkcióját porolta le. Csaba a You című dalt vette újra elő, magát pedig becsomagolta egy ballonkabátba. Geszti Péter úgy látta, mintha Csaba a dal alatt elgondolkodott volna, ami nem tett jót neki, úgyhogy gyorsan elrepítették Veszprémbe a kis rajongóihoz, akik megússzák a holnapi dolgozatot, ha Csaba nyer, mivel Vastag anyuka a tanító nénijük. Akinek ráadásul szülinapja is van! Úgyhogy adtak még egy jó okot a nézőknek, hogy miért szavazzanak anyuci szeme fényére.

Nikolas az Ain't No Mountain High Enough című korábbi előadását reprodukálta. Ő nem gondolkodott, csak énekelt, és tarolt. Nagy Ferónak is megremegett a térde, és bevallotta, bizony félti Csabát.

Újabb kapaszkodás az öcsikébe

És az, hogy mennyire is jogos ez az érzése Ferónak, akkor bizonyosodott be, amikor a harmadik akadályt vették a fiúk. Mindkettőjüknek a Hangokba zárva című dal kellett előadniuk. A megpróbáltatást megint Csaba kezdte, és most aztán tényleg semmi mást nem csinált, csak koncentrált, koncentrált, kapaszkodott a mikrofonba, a hangokba, de még így is lecsúszott a magasabbakról. No, meg a tesókájába is nagyon kapaszkodott ismét, ha még a szombati duett nem lett volna elegendő. Neki énekelt természetesen. Ismét. Most már elkezdhetne nekünk is énekelni.

Nikolas hangilag, technikailag és érzelmileg is sokkal jobban teljesített a dalpárbajban, bár ő is kimerült a dal végére, de ez csak annyiban látszott, hogy hangosabban vette a levegőt, mint szokta.

Időhúzás és izgalom

Ezután már csak az időhúzás volt hátra a szavazatkaszálás végett. Két olyan vendégelőadót sikerült meghívnia az RTL-nek, akik nemhogy a fináléban, de bármelyik adásban is gyenge választásnak bizonyultak volna: Ádok Zoli és az Első Emelet.

Még egy kicsit nosztalgiázhattunk mindenféle szépen összevágott filmeken, jót röhöghettünk a szerencsétleneken, akiket még csúnyán kivágtak a válogatókon. Aztán végre eljött a nagy pillanat, amit szintén sikerült hosszú percekre nyújtani. A két fiú a két mentorával állt a színpadon. Csaba görcsösen kapaszkodott Feróba, remegett a szája, valamit még mormogott is az orr alatt. Ha az egy ima volt, akkor kíváncsi vagyok, hogy kihez imádkozott. És közben idegesen tekintgetett a nyugodt és mosolygó Nikolasra. Úgyhogy még jó, hogy Vastag Csaba nyert, mert lehet, hogy összezuhant volna szegényke a csalódástól, Nikolas viszont ragyogó mosolyával fogadta az eredményt.

Tehát Vastag Csaba az idei év X-Faktora. Legyünk rá büszkék? Legyünk, hisz mi választottuk! De hogy ki lesz a sikeresebb, azt majd az élet dönti el. És hogy ki lesz 2011 X-Faktora, az majd kiderül jövőre. Merthogy lesz, az már biztos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.