Tátva marad a szád! 4 különleges helyszín Budapesten, ami garantáltan rabul ejt!

kiállítás szórakozás Programajanló múzeum
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha unod a strandolást és valami szokatlan és érdekes programra vágysz, nem kell tovább keresgélned. Összegyűjtöttünk négy budapesti kiállítást, melyet egész évben megnézhetsz, és amelyek garantáltan nem okoznak majd csalódást.

A csokoládé szerelmeseinek: Csokoládé Múzeum

Valószínűleg nincs olyan gyerek, aki ne szeretné a csokoládét. Ha pedig még felnőttként is a csokoládé bűvöletében élsz, itt az ideje, hogy ellátogass a Csokoládé Múzeumba, amit sokan csak Csokoládé Palotaként emlegetnek. Az épületet szinte eltéveszteni sem lehet, hiszen már messziről látszik a kakaóterméseket mintázó kovácsoltvas kerítés, és a különleges, Mozart-figurákkal díszített kert.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A múzeumba valóságos csokoládé-menyországba jutsz: az ehető édességek mellett eléd tárul a csokoládé teljes története is. A tulajdonos 20 éve gyűjti a csokoládéval kapcsolatos emléktárgyakat, amelyek között igazi ritkaságok, érdekességek is láthatók, köztük olyan, ami egészen a csokoládékereskedelem kezdetének idejéből származik. Kóstolhatsz a múzeumban, sőt elkészítheted a saját, egyedi csokoládéjádat, amit díszdobozban el is vihetsz.

Életre szóló élmény: Láthatatlan kiállítás

Gondoltál már arra, hogy milyen lenne, ha teljes sötétségben kellene élned, vagy, hogy milyen lehet a vakok élete? Vajon megbíznál a többi érzékszervedben, ha a legtöbb információt adó látásod nélkül kellene élned? A budapesti Láthatatlan Kiállítás különleges utazás a láthatatlan világba, ahol kipróbálhatod, milyen lenne, ha csupán a tapintásod, hallásod, és a szaglásod segítségével tudnál csak eligazodni a világban. Hihetetlen, de ha ellátogatsz erre a különleges kiállításra, megtapasztalhatod, hogyan erősödnek fel egyéb érzékeid, ha a látásodra nem hagyatkozhatsz.

www.lathatatlan.hu
www.lathatatlan.hu

A láthatatlan utazás vak vezető kíséretében, speciálisan berendezett és teljesen besötétített helyszíneken történik, ahol egyedi hanghatások és helyszínre szabott illatok segítik, hogy átéld, hogyan közlekednek a vakok a városi forgatagban. Kipróbálhatod azt is, hogy hogyan fizetsz ki egy kávét a bárban, vagy éppen honnan tudhatod, melyik fűszer kell az ebédedhez. A kiállításon megkísérelhetsz fehér bottal közlekedni, valamint megtudhatod, miben és hogyan segít a vakvezető kutya.

Ámulatba ejtő kincsestár: Hubay-ház

Ha a nyári hőségben néha eszedbe jut a csöndes, hűs tél varázslatos hangulata, vele együtt pedig az ünnepi díszek világa, vagy csak imádod a színes, díszes csecsebecséket, melyekkel szebbé teheted a lakásod, akkor Szentendrén a helyed, ahol évszaktól függetlenül bármikor átélheted a karácsony varázsát a Hubay-család Karácsony Múzeumában.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A tulajdonos Hubay-család régi álma volt, hogy létrehozzon egy olyan helyet, ahol újra visszatérnek a régi szép emlékek, és helyet találjon a rengeteg ritka, nehezen fellelhető, műtárgy értékű díszeinek. A kiállítás kincsei között eredeti csomagolású csokoládéból készült figurák, múlt századi szaloncukrok is találhatóak, de modern díszek is megvásárolhatók.

Budapest legmisztikusabb helye: Boszorkánymúzeum

Ha egy kis borzongásra vágysz, látogass el a Boszorkánymúzeumba, melyben mindent megtalálsz, ami a boszorkányságról, misztikáról szól. Megismerheted például az egyes mágikus vallások, hitek alapjait, és azt, hogyan is függnek mindezek össze a magyarországi hagyományokkal, hazánk boszorkányainak történetével, de személyes csakra-tanácsadáson is részt vehetsz, továbbá elsajátíthatsz egy-két mágikus fortélyt is, melyeket a boszorkányok használtak.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A tárlat célja, hogy eloszlassa azokat a tévhiteket, sztereotípiákat, amelyek az emberek fejében élnek évszázadok, évezredek óta a boszorkányokkal kapcsolatban, és bemutassa többek között a gyermekkorunk meséiből ismert vasorrú bába, vagy éppen a gonosz boszorkány történetének eredetét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.