színház fesztivál koncert utazás kiállítás program
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Régen voltál érdekes kiállításon, kíváncsi vagy egy jó színházi darabra, vagy soha nem jártál még busójáráson Mohácson? Márciusban számos remek program közül válogathatsz majd. Íme, a Life.hu legjobb tavaszváró programtippjei. 
Budapest

1. tipp: Utazás Kiállítás

Még csak március van, de már most érdemes tervezgetni a nyaralást - ehhez pedig az év legnagyobb turisztikai vására, az Utazás Kiállítás nyújt neked segítséget a Hungexpo Vásárközpontban. Itt megtudhatod, hogy idén milyen úti célokat kínálnak az irodák Magyarországszerte, és jobbnál jobb kedvezmények közül válogathatsz. A külföldi díszvendég India, a hazai pedig Győr városa lesz. Ha csak nézelődnél, akkor sem fogsz unatkozni a négy nap alatt: a Himalája Expo keretében rengeteg információt tudhatsz meg a világ egyik legvarázslatosabb vidékéről.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com

Időpont: március 3-6.
Belépőjegy: 2000 Ft
Bővebb infó: www.utazas.hungexpo.hu/?redirect_parent_id=MjAxMTAyMjg026eb3e0

2. tipp: Ghymes - Szikraszemű lemezbemutató koncert

A Budapesti Kongresszusi Központ ad otthont március első szombatján a Ghymes együttes legújabb, Szikraszemű című lemezbemutató koncertjének. A szlovákiai magyar zenészekből álló együttes 1983-ban alakult. Ők valódi ,,Ghymes" zenét játszanak - népzenei motívumok, feszes ritmusok, de a szaxofon és a dobok is helyet kapnak előadásukban. Egyedi stílusuk révén a csapat számos díjat bezsebelt már - mi is izgatottan várjuk március 5-i koncertjüket, ahol a vendég az egykori x-faktoros versenyző, Wolf Kati lesz!

Forrás: Ghymes.hu
Forrás: Ghymes.hu

Időpont: március 5.
Jegyár: 3900 Ft-tól
Bővebb infó: /www.ghymes.hu/hu/koncertek.php

3. tipp: Lakáskultúra - Kiállítás és Vásár

Felújítással vagy lakásvásárlással küzdesz? Esetleg a meglévő otthonodat szeretnéd még szebbé varázsolni? Ha érdekel a lakberendezés, látogass el a SYMA Csarnokba március második hétvégéjén, ahol mindent megtudhatsz a legújabb trendekről. A helyszínen feng shui tanácsadó mesél majd a lakás helyes berendezésének fontosságáról, előadásokat hallgathatsz a tökéletes színválasztásról, a gyermekszoba felújításáról és az építkezésről is.

thinkstockphotos
thinkstockphotos

Időpont: március 11-13.
Belépőjegy: 1500 Ft
Bővebb infó: www.lakaskulturaeloben.hu/

4. tipp: 11. Budapesti Tavaszi Fesztivál

Nincs tavasz Budapesti Tavaszi Fesztivál nélkül. A színes, három héten át tartó fővárosi programsorozat nem szűkölködik hangversenyekben, operában és operettben, remek színdarabokban és sokszínű kiállításokban sem. Böngészd át a programokat, mert a három hét alatt egészen biztosan megtalálod a neked valót - és mi mással is indulhatna jobban a tavasz, mint egy csipet kultúrával. Tévé és otthonülés helyett irány a főváros!

http://budapestitavaszifesztival.hu/
http://budapestitavaszifesztival.hu/

Időpont: március 18.-április3.
Bővebb infó: http://budapestitavaszifesztival.hu/btf2011/

5. tipp: 5. Coca-Cola Testébresztő Aerobiknap

A tavasz közeledtével téged is zavarnak a télen felszedett pluszkilók? Itt az ideje, hogy elkezdj sportolni! Erre tökéletes alkalom az aerobiknap, amelyet a SYMA Csarnokban rendeznek meg. A programon profi előadók mutatják be kedvenc edzésformáikat. Ha még nem jártál pilates-órán, és kipróbálnád az afro dance mozgásformát, vagy csak hagyományos erősítésre vágysz, akkor itt a helyed! Az edzések mellett nem maradhatnak el az egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsadások, fitneszmenük és az újdonságokat prezentáló bemutatók sem - erről a kiállítók minden évben gondoskodnak!

http://aerobiknap.hu/
http://aerobiknap.hu/

Időpont: március 27.
Belépő a helyszínen: 5000 Ft
Bővebb infó: http://aerobiknap.hu/

6. tipp: Pigmalyon a Radnóti Miklós Színházban

Valló Péter rendezésében olyan magyar színészek keltik életre Bernard Shaw alkotását, mint Szervét Tibor, Szombathy Gyula és Kovács Adél. A darab főhőse a szegény és cseppet sem művelt virágáruslány - Eliza -, akiből az okoskodó beszédtanár, Higgins professzor hat hónap alatt úrinőt próbál varázsolni. G.B. Shaw a XX. század egyik legtermékenyebb színpadi szerzője volt, a Pygmalion pedig az egyik legjelentősebb drámája - és a világhíres My Fair Lady című musical alapja.

www.radnotiszinhaz.hu/
www.radnotiszinhaz.hu/

Jegyár: 1700 Ft-tól
Bővebb infó: www.radnotiszinhaz.hu/

7. tipp: Magyar Jazz Ünnepe

A hónap utolsó hétvégéjét már most izgatottan várják a jazz szerelmesei. A Budapest Jazz Club ad otthont idén is a nagyszabású jazz-koncerteknek, ahol hazai elismert művészek és fiatal tehetségek is szórakoztatják a műfaj szerelmeseit. A hétvégén fellép többek között a Jazz+Az és a Cotton Club Singers egykori énekesnője, Kozmai Orsi is, aki kvartettjével igen nagy sikereket ért el az utóbbi időben: lemezüket tavaly Japánban is kiadták.

thinkstockphotos
thinkstockphotos

Időpont: március 25-27.
Belépő: 1000 Ft (Diákoknak ingyenes.)
Bővebb infó:www.bjc.hu/hu/component/eventlist/details/900-mj%C3%BC%202011.html


8. tipp: Illényi Katica: Szerelmesék - Budapesti Kamaraszínház - Tivoli

IIlényi Katica egy hegedűdarab sorvégein elmeséli, mit mond a hölgy, és mit gondol a férfi. Majd eljátssza, és elhisszük neki, hogy a zene nem más, mint az emberi párbeszéd egy másfajta kifejezője. Majd új sor jön a hegedűn és a végén folytatódik a mese, elbújtatva a hegedűirodalom gyöngyszemei, Karády Katalin, Mezei Mária és Edit Piaf dalai közé. A tánc, a közös éneklés a közönséggel magától értetődik, mert hiszen már nem is mesél, hanem csak felidézi azt, ahogy volt akkor, amikor, és ahogy lesz majd megint, és megint, vele és velem...

Időpont: március 25. 19:00

Jegyár: 2700 Ft

Bővebb info: http://www.budapestikamaraszinhaz.hu/index.php

Vidék

9. tipp: Busójárás - Mohács



www.busojaras.hu
www.busojaras.hu

Időpont: március 3-8.
Bővebb infó: www.busójárás.hu/index.php?page=info_2011&cont=info_2011_programok#top

10. tipp: Veszprémi Tavaszi Fesztivál

Idén tízéves a Pannon Várszínház, így ennek örömére Veszprém színes programokkal várja az ide látogatókat. Az előadások tartalmas szórakozást kínálnak a könnyed és komolyabb színházi darabok kedvelőinek egyaránt. A meghívott vendégek az ország neves színházaiból érkeznek: a fővárosból, Pécsről és Debrecenből. Ha te sem tudod elégszer megnézni A dzsungel könyvét, vagy kiskorod óta rajongsz A Tenkes kapitányáért, akkor nincs mese, Veszprémben a helyed!

www.pannonvarszinhaz.hu
www.pannonvarszinhaz.hu

Időpont: február 25.-március 31.
Jegyár: 1500 Ft-tól
Bővebb infó: www.pannonvarszinhaz.hu/index.php

11. tipp: Pécsi Tavaszi Fesztivál

A klasszikus és kortárs művészetek ünnepe alatt lehetőségünk nyílik megismerni Európa és hazánk tradicionális kulturális és művészeti értékeinek legjavát, illetve a mai kortárs művészet kiemelkedő produkcióit és új irányzatait. A műfajilag igen sokszínű fesztiválon lesznek klasszikus, kortárs, dzsessz- és könnyűzenei produkciók, táncos, irodalmi és folkestek, kamara- és kórushangversenyek, valamint kiállítások is. Olyan együttesek lépnek fel, mint a Quimby, Palya Bea vagy a Csík zenekar - így a remek hangulat ezúttal is garantált! A Pécsi Tavaszi Fesztivál egyik legkedveltebb programrésze a március 18-19-én zajló Nemzetközi Jazzhétvége, mely valódi csemege a jazz imádóinak.
Időpont: március 15.-április 12.
Jegyár: 1500 Ft-tól
Bővebb infó: http://pecsikult.hu/hu/events/type/pkk/ipp/10/series/117196


Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.