2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke
börtönbüntetés Damu Roland öngyilkosság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Damu Roland a végsőkig elkeseredett a hétfői ítélet hallatán.

Damu Roland vallásos embernek tartja magát, de most eljátszott az öngyilkosság gondolatával - nyilatkozott a Blikknek. "Megfordult a fejemben a halál gondolata is! Ártatlanul, úgy, hogy nem követtem el azt, amiért elítéltek, még egy nap raboskodás is sok, nemhogy hat év! Én nem bírnám ki a börtönt, meghalok, ha lecsuknak. Ez egészen biztos" - nyilatkozta Damu Roland.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt
Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt


A férfit azzal bíztatja ügyvédje, hogy a másodfokú tárgyaláson egyszerűen hatályon kívül helyezik majd a két nappal ezelőtt született ítéletet. A bíróság szerint Damu 2010 októberében bántalmazta és megerőszakolta volt barátnőjét, Palácsik Tímeát. A színész ezt végig tagadta, ám a bíróság bizonyítottnak látta a történteket - a férfinek egy 2009 júliusában történt eset miatt is felelnie kellett a bíróság előtt. Ekkor egy ráckevei hotelben tanúk szerint ököllel ütötte meg Palácsikot, majd bezárta a szállodai szobába - írja a Blikk.

Damu korábban abban reménykedett, hogy felmentik, és elmondta már Hajndú Péternek a Frizbi című műsorban, hogy képtelen belenyugodni abba, hogy ártatlanul kell börtönbe vonulnia. A hétfői tárgyalásról is úgy távozott, hogy az ájulás szélén volt. "Ha egy férfit egy nő ki akar csinálni, ez a legjobb módszer! Csak azt nem tudom, hogy fogja Palácsik Tímea rendezni azt a lelkiismeretével, ha nekem valami bajom történik" - jelentette ki a színész.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.