A filmvászon híres rosszfiúi

film színész mozi szórakozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ritkán látod őket főszerepben, mert a rosszfiúk ritkán főhősök. Mégis ismerős az arcuk, mert annyira karakteres, és mert annyi filmbe hívják őket - rosszalkodni.

Tipp! Borzasztóan néznek ki: túlplasztikázott sztárok! Kattints a képgalériáért!




Danny TrejóraRobert Rodriguez (Desperado, Ragadozók),


AFP
AFP

Danny Trejo



2. Willem Dafoe

Bizarr dolog rosszarcúnak titulálni egy olyan színészt, aki egyszer már magát Jézus Krisztust is eljátszotta, de ettől még így van, és az a Jézus-film sem volt éppen egy tipikus darab (Krisztus utolsó megkísértése). Willem Dafoe igazi sztár és nem csupán karakterszínész, így természetesen változatosabb a szerepeinek listája is, ugyanakkor időről időre megtalálják őt a negatív karakterek. Ő volt a főgonosz a Pókember-szériában, a Féktelenül 2-ben, vagy a Volt egyszer egy Mexikóban is, de emlékezetes a velejéig romlott karaktere a Veszett a világban, sőt még vámpírt is játszott (A vámpír árnyéka). Legutóbb az Antikrisztus című filmben volt látható - de ezúttal nem ő játszotta a címszerepet.

AFP
AFP

Willem Defoe A gyilkolás művészete c. filmben

Tipp! Így néz ki az ÖsszeEsküvők-rezidencia! Kattints a képgalériáért!


3. Rutger Hauer

Rutger Hauer Szárnyas fejvadászt Fantom az éjszakábant Hobo with a Shotgun (Hajléktalan sörétessel)


AFP
AFP

Rutger Hauer A szárnyas fejvadász c. filmben


4. Tommy Flanagan

Ha valakinek két ilyen baromi nagy sebhely díszíti az arcát, az sohasem fog hamvas hősszerelmest játszani a filmvásznon, és ezt Tommy Flanagan is tudja, így hát örömmel formálja meg az újabb és újabb rosszfiúkat. Esetében a vészjósló arc se nem veleszületett adottság, se nem a korábbi életforma eredménye: egy brutális támadásnak "köszönheti" a sebhelyeit. A skót Flanagan eredetileg DJ és festő volt, ám egy szóváltást követő éjszakai támadásban leszúrták és összehasogatták az arcát. Majdnem belehalt, és a felépülése során terápiás céllal kezdett el színészkedni. Ez pedig annyira bevált neki, hogy azóta jó néhány film kisebb szerepeiben láthattuk A rettenthetetlentől a Sin City-ig. A Sons of Anarchy című tévésorozatban pedig motoros rosszfiút alakít - igaz, abban a szériában a rosszfiúk a pozitív hősök.

AFP
AFP

Tommy Flanagan


5. Gary Busey

Karrierje kezdetén még Oscar-díjra is jelölték a legendás rockandroll-énekes, Buddy Holly megformálásáért, Gary Busey azonban ezután gyorsan kikötött a negatív karakterek mellett, a beskatulyázódása óta pedig nem igazán sikerült váltania, igaz, nem is nagyon igyekszik. A kilencvenes években még hollywoodi kasszasikerekben alakította a szemétládákat (Halálos fegyver, Úszó erőd), az ezredforduló után azonban már jobbára csak B-filmekben vicsorgatja a gonosz mosolyát (lásd például a Farkasok völgye: Irak című török akciófilmet). Hogy milyen Gary Busey, amikor igazán tenyérbemászó, azt pedig kiválóan megmutatja a Félelem és reszketés Las Vegasban emlékezetes epizódja, amelyben motoros rendőrt alakított.

AFP
AFP

Gary Busey a Halálos fegyver c. filmben

Tipp! Ismét megmutatta szexi idomait a magyar szupermodell! Kattints a képgalériáért! (18+)



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.