6 izgalmas színházi darab unalmas téli esték ellen

színház szórakozás program előadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az év eleje sem szűkölködik jobbnál jobb színdarabokban, amelyek téged is kimozdíthatnak a téli melankóliából. Irány a színház, íme a Life.hu ajánlata.

1. Kispolgárok - Katona József Színház

Makszim Gorkij 1901-ben írta meg első drámáját, ami ősbemutatója óta rendszeresen szerepel a hazai és nemzetközi színházak repertoárjában. A darabban a városi festő céh feje, Besszemjonov és nevelt fia, Nyíl áll egymással szemben. A fiatalok élni akarják saját életüket, ám életfelfogásuk nem igazán különbözik az idősekétől, hisz végeredményben mindkét generáció ugyanolyan kispolgári világnézeteket vall, ami kibékíthetetlen ellentéteket szül.
Rendező: Zsámbéki Gábor
Főbb szerepekben: Bezerédi Zoltán, Szirtes Ági, Fullajtár Andrea, Máté Gábor, Kocsis Gergely
Bemutató: január 20.
Bővebb infó: http://katonajozsefszinhaz.hu/

Fotó: Szilágyi Lenke/Katona József Színház
Fotó: Szilágyi Lenke/Katona József Színház


2. Én, József Attila - Madách Színház

Az egyik legismertebb magyar költő életének sorsdöntő eseményeiről szól a musical. A színpadon megelevenednek József Attila első és utolsó szerelmei, ellentmondásos kapcsolata Illyés Gyulával, és bepillantást nyerhetünk a korabeli irodalmi világba is. A zenés darab küldetése, hogy a költő életművét azok a fiatalok is megismerhessék, akik talán soha nem vennének a kezükbe egy József Attila kötetet.
Rendező: Szirtes Tamás
Főbb szerepekben: Nagy Sándor/Posta Victor, Balla Eszter/Muri Enikő, Krassy Renáta/Polyák Lilla
Bemutató: február 10-11.
Bővebb infó: http://www.madachszinhaz.hu/

Madách Színház
Madách Színház


3. A tanítónő - Nemzeti Színház

Bródy Sándor, a magyar naturalista dráma meghonosítója 1908-ban írta meg azonos című könyvét, amelyet egy vidéki tanítónő öngyilkosságáról szóló újságcikk ihletett. A történet az Osztrák-Magyar Monarchia idején egy alföldi faluban játszódik, ide érkezik tanítóként a 22 éves Flóra, aki próbál helytállni a számára idegen világban. A csinos, fiatal nő az újdonság varázsával vonzza magához a férfiakat, ám elutasító magatartása miatt konfliktushelyzetbe kerül a helyi urakkal.
Rendező: Novák Eszter
Főbb szerepekben: Szilágyi Csenge, Bodrogi Gyula, Nagy Zsolt, Molnár Piroska, Hevér Gábor
Bemutató: február 3.
Bővebb infó: http://www.nemzetiszinhaz.hu/page.php?item=1

Nemzeti Színház
Nemzeti Színház


4. Lángoló kerékpár - Bárka Színház

A fiatal lengyel írónő, Dorota Maslowska Megvagyunk egymással című darabja a lengyel történelem múltját és jövőjét mesteri módon illeszti egymásba. A Kabai Lóránt által átdolgozott magyar változatban megjelenik a II. világháborús és a 2011-es Budapest is. A szürreális darab a mai társadalmi helyzetről, a nemzeti identitásról, a szegénységről és a kiszolgáltatottságról szól, amelyekkel a nézők is találkozhatnak nap mint nap. Rendező: Kamondi Zoltán
Főbb szerepekben: Ónodi Eszter, Spolarics Andrea, Varjú Olga, Ilyés Róbert, Szorcsik Kriszta
Bemutató: január 21.
Bővebb infó: http://www.barka.hu/

Fotó: Garamvári Gábor/Bárka
Fotó: Garamvári Gábor/Bárka


5. I love musical - Budaörsi Játékszín

A musical műfaj kedvelőinek kihagyhatatlan színházi csemege a Budaörsi Játékszín új előadása, ahol felcsendülnek többek között a Padlás, a West Side Story, a Hair, a Jézus Krisztus Szupersztár és a Macskák legnagyobb slágerei.
Rendező: Salamon Suba László
Főbb szerepekben: Csengeri Attila, Gregor Bernadett, Gulyás Balázs, Jegercsik Csaba, Illés Dániel
Bemutató: február 24.
Bővebb infó: http://www.budaorsijatekszin.hu/

Budaörsi Játékszín
Budaörsi Játékszín


6. Black Comedy - Centrál Színház

Peter Shaffer angol drámaíró kevéssel a szexuális forradalom előtt írta Black Comedy című vígjátékát. A történet főszereplője egy fiatal szobrászművész, aki vendégségbe várja gyönyörű, elkényeztetett menyasszonyának édesapját, és ugyanezen az estén szeretné bemutatni alkotásait egy milliomos műgyűjtőnek. Ám közbejön egy áramszünet, és még egy szál gyufa sincs a lakásban.
Rendező: Puskás Tamás
Főbb szerepekben: Schmied Zoltán, Kovács Patrícia, Pokorny Lia, Liptai Claudia, Blaskó Péter
Bemutató: március 2.
Bővebb infó: http://centralszinhaz.hu/

Centrál Színház
Centrál Színház


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.