Férfiak öltönyben, fekete nyakkendővel és ufókkal

a nap cikke film filmművészet mozi szórakozás program
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tizenöt évvel az első és tíz évvel az (eddigi) utolsó rész után a titkos kormányügynökség ufófelelősei ismét felveszik a fekete zakót és a napszemüveget, hogy a földönkívüliekkel szövetkezve a rekeszizmainkra támadjanak. Men in Black - Sötét zsaruk 3., kritika.

Tipp! Minden idők legszebb nője. Kattints a galériáért!




Forrás: InterCom
Forrás: InterCom

Tudj meg minden érdekeset már a hírfolyamodból! Kövess minket iWiWen és Facebookon!



Tíz év telt el azóta, és a harmadik rész merőben más körülmények között készült el. Will Smith még mindig világsztár, de az elmúlt három és fél évben nem forgatott új mozit. Tommy Lee Jones még mindig klasszis, de idősödve ő sem túl aktív már mostanában. A rendező Barry Sonnenfeld pedig, akinek a kilencvenes évek olyan vígjátékait köszönhetjük, mint az Addams Family vagy a Szóljatok a köpcösnek!, lényegében tíz éve nem forgatott semmi említésre méltót. Ráadásul nagyon nehezen akart összeállni a harmadik Men in Black-film: a régóta meglevő alapötleten annyi író dolgozott egymást szépen lecserélgetve, hogy még a forgatás alatt sem volt készen a végleges forgatókönyv, gyakran percekkel a felvételek előtt kapták meg a színészek a szövegeiket.

Forrás: InterCom
Forrás: InterCom

Ehhez képest talán meglepő, de a Men is Black - Sötét zsaruk 3. kimondottan jól sikerült. Az első rész vagányságához és poénáradatához azért nem ér fel, de a második epizódot simán lenyomja, és kiváló szórakozást tud nyújtani egy popcornnal az ölben eltöltött másfél órára. A forgatókönyvnek pedig hiába nem volt meg a vége, amikor elkezdték forgatni az elejét - a végeredmény egy kimondottan csavaros és kiszámíthatatlan (talán épp ezért?) sztori lett.

Forrás: InterCom
Forrás: InterCom

Tipp! Vicces és meghökkentő képek a népszerű elnökről. Kattints a galériáért!




Forrás: InterCom
Forrás: InterCom

Will Smith olyan ebben a filmben, mintha el sem telt volna tizenöt év az első rész óta. Tommy Lee Jones érthető okokból keveset szerepel, de itt van helyette Josh Brolin, akinek eléggé speciális szerep jutott: el kell játszania a fiatal Tommy Lee Jonest. Nos, a dolog nemcsak hogy zökkenőmentesen sikerült, de még külön poénforrást is nyújt, ahogyan Brolin utánozza Jones jellegzetes gesztusait. Egy M.I.B.-filmtől persze leginkább a poénokat várjuk: néhány emlékezetes beszólást lehet majd ebből a filmből is idézni, és nem maradnak el a szokásos kikacsintások sem a földönkívülinek titulált hírességekre. Egy háttérképernyőn Lady Gagáról tudjuk meg, hogy valójában ufó, a komplett modellszakmán már meg sem lepődünk, mint ahogy azon sem, hogy a hatvanas években a sötét zsaruk egyik megfigyeltje Mick Jagger volt, mert olyan földönkívülinek sejtették, akit azzal a feladattal küldtek a Földre, hogy ejtsen teherbe minden nőt.

Tippünk: Nézd meg a film előzetesét



Kiknek ajánljuk?

- akik szerették a korábbi Sötét zsarukat is
- akik egy vicces és pörgős akcióvígjátékra vágynak
- akiket érdekel, mitől lett ilyen mogorva K ügynök

Kiknek nem ajánljuk?

- akik szeretnek belekötni az időutazásos sztorik logikai buktatóiba
- akik nem szeretik a gusztustalan külsejű idegen lényeket
- akik valami fajsúlyos filmélményre vágynak

Less be Janicsák Veca gardróbjába! Kattints a képekért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.