Átadták a legjobb tévés produkcióknak járó Emmy-díjakat

gála Emmy-díj sorozat tévé díjátadó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A televíziós Oscarként is emlegetett Emmy-díjat a legfontosabb kategóriákban - összesen 26-ban - helyi idő szerint hétfő hajnalban osztották ki. A Life.hu összeállítását a sztárok vörös szőnyeges ruháiról itt olvashatod.

A Modern család négy trófeája között van a legjobb vígjátéksorozat díja, miközben a legrangosabb amerikai televíziós díjátadón rendszerint jól szereplő Mad Men - Reklámőrültek egyetlen elismerést sem kapott. A Homeland című thrillerszéria ugyancsak négy díjjal távozott a vasárnap esti ceremóniáról, így a sorozat - ami állítólag Barack Obama amerikai elnök egyik kedvenc tévéműsora - a technikai díjakkal együtt összesen hat Emmy-szobrot kapott.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A Homeland csapata

A Showtime kábelcsatorna a Homelandnek köszönhetően először nyerte el a legjobb tévédráma díját. A tévécsatornák versenyét az HBO nyerte: 23 díjat kaptak műsorai az amerikai televíziós akadémiától.

A televíziós produkciók főként technikai-művészeti érdemeit elismerő technikai Emmyket már két héttel korábban átadták. Akkor a Magyarországon is vetített Trónok harca című sorozat lett a kreatív Emmy-díjak nagy nyertese: a George R. R. Martin regényfolyamán alapuló széria összesen hat szoborral gazdagodott a Los Angeles-i gálán.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.