elutasítás börtönbüntetés Damu Roland színész megerőszakolás ítélet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A színész kilenc hónapja várt már erre a napra, de a Kúria nem fogadta el felülvizsgálati kérelmét.

Az egykori színész, akinek családtagjai nem jöttek el a tárgyalásra, ártatlanságát hangoztatva a jogerős ítelet után fordult a Kúriához felülvizsgálati kérelemmel, amely végül elutasította kérelmét és helybenhagyta a másodfok ítéletét, fellebbezésnek pedig nincs helye. Damu ügyvédje, dr. Ruttner György a Kúria döntésére csak egy "no comment"-tel reagált.
Jelen volt az ítélethirdetésnél a sértett, Palácsik Tímea ügyvédje, dr. Zamecsnik Péter is, aki a Life.hu-nak elmondta véleményét.
"Véleményem szerint elhibázott volt a védelem stratégiája. Azt meg nem is értem, miért gondolták, hogy a Kúria megváltoztatja a másodfokú ítéletet, erre szerintem semmi reális esély nem volt" - mondta az ügyvéd.

Fotó: Magócsi Márton [origo]
Fotó: Magócsi Márton [origo]

A TV2 egykori sztárja végig kitarottt amellett, hogy nem történt semmiféle nemi erőszak, de még annak kísérlete sem.

Damu Roland, a volt kedvese fogva tartásáért és megerőszakolásáért négy és fél éves börtönbüntetését töltő egykori sorozatsztár reménykedett a mai kedvező ítéletben, de csalódnia kellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.