Újabb robbantás Volgográdban

Forrás: AFP/Stringer -
robbantás halott terroristatámadás Volgográd trolibusz pályaudvar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legalább 15-en vesztették életüket, amikor felrobbant egy trolibusz. Vasárnap a pályaudvaron robbantottak, több mint egy tucat embert megölve – tudósít az Origo. 

Újabb robbanás történt Volgográdban hétfő reggel, ezúttal egy trolin. Legalább tizenöten meghaltak, és 23-an megsebesültek - írja a BBC. A hatóságok szerint terroristatámadás történt. A detonációt szinte bizonyosan a jármű belsejében elhelyezett robbanószerkezet okozta a város Dzserzinszkij negyedében egy piac közelében.

Ennyi maradt a troliból Forrás: AFP/Stringer

Akkora volt a robbanás, hogy a troli gyakorlatilag kettészakadt. Szemtanúk szerint a járműn sok diák utazott, és egy egyéves gyerek is lehet az áldozatok között. A lapnak egy helyi lakos azt mondta, a helyszínre először a közeli laktanya katonái érkeztek, akik gyorsan elkezdték kihúzni a roncsok közül az áldozatokat a hóra, amely piros lett a vértől.

24 órán belül ez a második ilyen eset: vasárnap tizenheten haltak meg Volgográdban, miután egy öngyilkos merénylő robbantott a dél-oroszországi város pályaudvarán. Sajtóértesülések szerint az elkövető valószínűleg az októberben egy volgográdi buszt felrobbantó nő egyik közeli ismerőse volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.