pótfelvételi hirdetés egyetem ponthatár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyilvánosságra hozzák a pótfelvételi ponthatárokat a Felvi.hu oldalon.

Jönnek a pontok. Ma hirdetik ki a felsőoktatási pótfelvételi eljárás ponthatárait. Ekkor dől el, hogy a 8131 pótfelvételiző közül kik kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben - tudósít az MTI.

Forrás: MTI/Marjai János
Forrás: MTI/Marjai János

Az internetes portálon közzétett tájékoztató szerint a jelentkezők a ponthatárokról, a felvételi eredményéről SMS-ben is értesítést kapnak, illetve azokat okostelefonjukon is böngészhetik. A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében - ha a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették - a ponthatár nem lehet alacsonyabb az általános eljárásban, július 24-én nyilvánosságra hozott ponthatároknál. Ha egy képzést csak a pótfelvételi eljárás során hirdettek meg, a ponthatárnak el kell érnie a jogszabályi minimum pontszámot. Ez alapképzésen és osztatlan mesterképzésen 240, felsőoktatási szakképzésen 200, mesterképzésen 50 pont.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.