Hetvenhétre nőtt a Fülöp-szigeteki tájfun halálos áldozatainak száma

Forrás: AFP -
Fülöp-szigetek halálos áldozat tájfun
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hetvenhétre nőtt a Rammasun tájfun halálos áldozatainak száma a Fülöp-szigeteken, ahol ez volt az idei év eddigi legerősebb vihara - írta meg az MTI.

A Fülöp-szigetekre a hét közepén lecsapó Rammasun pusztítása a hatóságok szerint összesen 1,6 millió embert érintett. A tájfun halálos áldozatainak többségét kidőlő fák, villanypóznák, illetve leomló házfalak nyomták agyon.

Forrás: AFP

A tájfun több mint hétezer házat elpusztított, további 19 ezret megrongált, háztartások millióiban okozott áramkimaradást, és a szántóföldeken is jelentős anyagi kárt okozott. A vihar Luzon-szerte fákat tépett ki gyökerestül és háztetőket sodort el.

A 170 kilométer/órás széllökésekkel érkező Rammasun azóta elérte Dél-Kínát is, ott eddig egy halálos áldozatot követelt és súlyos károkat okozott Hajnan szigetén. A Hszinhua hírügynökség szerint mintegy négy évtizede a Rammasun a legerősebb vihar az ország déli részén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.