kulturális programajánló film csokoládé érettségi Titanic filmfesztivál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha aktív kikapcsolódásra vágysz, esetleg csokiznál egy jót a kedveseddel, akkor böngészd végig a Life.hu programajánlóját - biztosan találsz kedvedre valót!

Titanic - "A" filmfesztivál
2014. április 4-12.

Izgalmas, elgondolkodtató filmeket kínál a 2005 óta versenyfesztiválként is működő Titanic Fesztivál. Idén kilenc film vetekszik majd a Hullámtörők-díjért, melyek közül hat elsőfilmes alkotás. Közös vonulatuk a kiszolgáltottság - amely a legváltozatosabb történetekben és sorsokban érhető tetten az állami gondozástól a családon belüli erőszakig. Ha tartalmas moziélményre vágysz, ott a helyed!

Forrás: Titanic/Viktória

Egyedi szépségek - egyenesen az alkotóktól
2014. március 30.

Az Iparművészeti Múzeumban idén több mint 50 iparművész mutatja be egyedi tervezésű portékáját: ötvösök, divattervezők, keramikusok és grafikusok gyűlnek össze a múzeum földszinti üvegcsarnokában, így a kortárs alkotók és munkájuk megismerése mellett igényes, garantáltan egyedi ajándékok vásárlására is lehetőséged lesz, személyesen az alkotóktól - ezt nem érdemes kihagyni! A belépőjegy a múzeum aznapi belépőjével ingyenes. A kiállítási kínálatban szerepelnek a szecesszió klasszikus mesterei mellett pályakezdő formatervező művészek, valamint az iszlám kultúra páratlan kincsei.

Csokoládéfesztivál Debrecenben
2014. március 29-30.

A csokoládé mindenki számára a boldogságot, a gyermekkor iránti nosztalgiát, a szenvedélyt és egy magasabb szintű élvezetet jelent. Ezért idén második alkalommal gyűlnek össze Debrecenben a kézműves csokoládégyártás mesterei - és a rajongói. Ízelítő a kínálatból: sütöde, ahol mindenki elkészítheti saját süteményét egy olimpiai bajnok pékmester segítségével, csokigyár (bonbonkészítő bemutató, saját csokidekoráció készítése), személyes találkozás a hazai kézműves édességgyártás legjobbjaival, például Szántó Tiborral. Lesz kávébabpörkölés és barista bemutató, kakaóbabpörkölés, marcipán "szobrászat" Bakos Lászlóval, grillázs- és cukorkakészítő bemutató, és még sok-sok érdekes program, látni, szagolni, ízlelni való vár mindenkit! A legkisebbekről sem feledkezünk meg, így az édes játszótér ismét megnyitja kapuit.

Forrás: Thinkstock

Újra Éretlenek - csak ők Nagytudásúak...
2014. április 3-tól a mozikban

Talán sokan emlékeznek arra a kultikus francia filmre, amelyben egy csupa vásott kölyökből álló osztályt kellett mindenképpen áttolni az érettségi vizsgán? Eltelt 30 év, és felnőtt egy-két újabb generáció, aki persze ugyanúgy nem akar tanulni... A vicces szitukat ezzel az ízelítővel ajánljuk figyelmetekbe:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.