Elölről indul a Rezesova-ügy?

Fotó: Tuba Zoltán - Origo -
Eva Rezesová Rezesová ügyészség eljárás halálos közlekedési baleset hiba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Új eljárást szeretne a Rezesova-ügyben az ügyészség – írja a hvg.hua lap birtokába került ügyészségi indítványra hivatkozva.

Ilyet akkor szokott javasolni a vádhatóság, ha úgy látja, hogy az ítéletben súlyos hibák vannak, így a szlovák milliomosnő esetében is hosszan sorolják, mi mindent rontott el a bíróság – tudósít az Origo. Elfogultság miatt kizárnák az ügyből a védelem vitatott műszaki szakértőjét, de újra elővennék azt a tanút is, aki szerint Rezesova már az ütközés előtt is kakaskodott terepjárójával a Fiattal.

Fotó: Tuba Zoltán - Origo

November 22-én a Gödöllői Járásbíróság hat év fogházra ítélte, és öt évre eltiltotta a vezetéstől a szlovák milliomosnőt, miután bűnösnek találták ittas gépjárművezetés következtében elkövetett halálos baleset vétségében. Rezesova még 2012. augusztus 21-én hajnalban ütközött neki az M3-as autópálya főváros felé vezető oldalán egy Fiatnak, amelyben négyen vesztették életüket.

A lap értesülését a főügyészség szóvivője megerősítette az MTI-nek. Gyugyi Csilla azt mondta: a vádhatóságnak az az álláspontja, hogy Eva Rezesova a jelenleginél hosszabb büntetést érdemelne, amelyet fogház helyett börtönben kellene letöltenie.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.