Feladta a versenyt Fa Nándor

Forrás: MTI -
probléma feladás hajó Barcelona Fa Nándor hajóskapitány New York technika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Visszalépett Fa Nándor és Goszleth Marcell a New York-Barcelona vitorlásversenytől, amelyen a Spirit of Hungary nevű hajóval indultak volna.

Ahogy a Life.hu is megírta, a leghíresebb magyar hajóskapitány a Spirit of Hungaryval tért vissza az óceáni versenyvitorlázáshoz társával. Azonban az Atlanti-óceán átszelése után New Yorkban már nem volt elég idejük felkészülni, hogy a mezőnnyel fel tudják venni a versenyt – írja az MTI.

Forrás: MTI

"A hajónak időre van szüksége, hogy a javítási munkálatokat eredményesen el tudjuk rajta végezni, és a sorozat további versenyeire újra formába lehessen hozni. Ez sok idővel, türelemmel, elemzésekkel és módosításokkal jár egy nálunk sokkal fejlettebb technikai háttérrel rendelkező versenycsapat esetében is" - magyarázta Fa Nándor, hozzátéve: csalódott, amiért vissza kellett lépniük, de biztos benne, hogy ez volt a helyes döntés.

Mindezek mellett és ellenére összességében mindketten elégedettek a hajó stabilitásával, teljesítményével, kezelhetőségével. A következő hónapokban a hajó tökéletesítésével foglalkoznak majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.