Jövő keddig minden nap lesz eső

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Omgimages -
eső jég Országos Meteorológiai Szolgálat hétvége időjárás felhőszakadás riasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerdán három megyére adtak ki másodfokú riasztást a heves zivatarok miatt. Az előrejelzés alapján úgy tűnik, jövő keddig minden nap elázhatunk. Igen, hétvégén is.

Erre a napra is jutott riasztás: az Országos Meteorológia Szolgálat Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs megyében másodfokú, azaz narancssárga riasztást adott ki a heves zivatarok miatt. Ezeken a területeken felhőszakadás, jég és 25-30 milliméternél több csapadék is hullhat. Az ország nagy részén pedig elsőfok van.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Omgimages

Szerdán főleg délen és keleten várható eső, helyenként felhőszakadás, heves zivatar is kialakulhat. Éjszaka csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék.

Csütörtökön délelőtt a Dunántúlon, délután, este másutt is több helyen valószínű zápor, zivatar.

Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, sok helyen várható eső, zápor, zivatar.

Hétvégén sem ússzuk meg eső nélkül. Szombaton főleg keleten kell esőre, záporra, zivatarra számítani, nyugaton csak helyenként lehet zápor. Vasárnap pedig nyugaton fordulhat elő zápor, zivatar - írja honlapján a met.hu.

Úgy tűnik, egészen keddig minden nap lesz egy kis zutty.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.