Eső, eső és még több eső

Forrás: Origo -
eső Budapest katasztrófa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szerda este óta tartó  özönvízszerű eső elsősorban a fővárost és a térségét érinti, de a legtöbb megyében hasonlóan pocsék idő van. A rengeteg víz már eddig is komoly károkat okozott.  

A tűzoltókat eddig több mint száz esetben riasztották, elsősorban vízbetörések, leszakadt ágak, kettétört fák miatt – mondta az Origónak Kiss Norbert, a budapesti katasztrófavédelem helyettes szóvivője. Hozzátette, ez korántsem a végleges mérleg, sorra kapják a bejelentéseket.

Forrás: Origo

Egy józsefvárosi és egy ferencvárosi vendéglátóhelyre is betört a víz. A VII. kerületi Munkás utcában egy víznyomócső törhetett el, beszakítva az útburkolatot. A XIII. kerületi Béke téren legalább ötven centiméter magasan áll a víz az éjszakai esőzés után.Reggel a munkába menőknek le kellett szállniuk Budán az egyik 8-as járatról, miután a buszba annyira ömlött a víz a rossz tetőn keresztül, hogy a sofőr nem vállalta tovább az utasok szállítását.

Percről-percre az időjárásról az Origón.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.