Terrortámadás is történhetett Kaliforniában

Forrás: Los Angeles News Group/Doug Saunders -
terrortámadás terror Kalifornia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A BBC tudósítója szerint az FBI vizsgálja, hogy terrortámadás történt-e a kaliforniai San Bernardino egyik szociális ellátó központjában.

A San Bernardino-i szociális ellátóközpontnál helyi idő szerint délelőtt 11 órakor kezdődött a lövöldözés. Az épületben éppen születésnapi ünnepséget tartottak. Akik el tudtak menekülni, mobiltelefonon értesítették a rendőrséget, és a családtagjaikat - tájékoztat az Origo.

Az erősen felfegyverzett, golyóálló mellényt viselő támadók a szemtanúk szerint egy fekete terepjáron hagyták el a helyszínt a lövöldözés után.

Forrás: Los Angeles News Group/Doug Saunders

A BBC úgy tudja, hogy az FBI nem zárta ki a terrortámadás lehetőségét.

A támadás kezdetén körülbelül hatszázan lehettek az épületben, köztük sok gyerek is. "Lelőtték az embereket, imádkozz értünk. Bezárkóztam az irodába, várom a rendőröket" - ezt írta az egyik dolgozó az apjának a támadás kezdetén.

Közben azonosították az egyik támadót: a férfi neve Syed Farook. Sógora a helyi muzulmán közösség sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a család nem tudta, mire készül rokonuk.

A támadásban 14-en meghaltak.

A legfrissebb hírek szerint a rendőrség két támadót lőtt le, egy férfit és egy nőt. Terepjárójukat az autópályán páncélos járművekkel állították meg. Az akció még nem ért véget: jelenleg Redlands környékén próbálnak behatolni egy házba az FBI nyomozói. A CNN úgy tudja, a ház a már azonosított gyanúsítotté. Az Origo cikke folyamatosan frissül!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.