Mad Max - A harag útja ámokfutó támadás mozi Amerika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amerikai rendőrök szerdán agyonlőttek egy fegyverest, aki a Tennessee állambeli Antioch egyik multiplex mozijában megtámadta a nézőket.

A CNN értesülése szerint a műtősmaszkot viselő 51 éves fehér férfinél lőfegyver és fejsze volt. A támadó a Mad Max - A harag útja című film vetítése közben paprikasprayt fújt a közönségre, amitől három ember könnyebb sérüléseket szenvedett. Ezután fejszével egy férfit a vállán könnyebben megsebesített. Az incidens nyomán azonban senkit sem kellett kórházba szállítani.

Forrás: MTI/AP/Mark Zaleski

A teremből kitóduló nézők riasztották a rendőrséget. A támadóval rövid tűzharcba bocsátkozott egy kiérkező járőr, végül kommandósok végeztek vele.

A fegyveres nevét és indítékát egyelőre nem közölte a rendőrség. A hatóságok úgy döntöttek, hogy felrobbantják a támadónak az épületben hagyott két hátizsákját.

Két héttel ezelőtt egy férfi két nőt agyonlőtt és további 9 személyt megsebesített, amikor tüzet nyitott egy filmszínházi nézőtéren a Louisiana állambeli Lafayette-ben. A támadó ezt követően öngyilkos lett. Három éve a Colorado állambeli Aurora egyik mozijában lőtt agyon 14 embert és sebesített meg további 70-et egy ámokfutó A sötét lovag: Felemelkedés című Batman-film vetítése közben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.