Kényszerleszállást kellett végrehajtania a Ryanair gépének

Forrás: Twitter/Dimitri Cools -
pilóta nyomás csökkenés Ryanair repülőgép Görögország kényszerleszállás Németország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az oxigénmaszkok is kinyíltak a légitársaság Görögországból Hollandiába tartó járatán, amely percenként 3500 lábbal (1067 méterrel) ereszkedett.

Nyomáscsökkentés miatt kényszerleszállást kellett végrehajtania egy Ryanair-gépnek, amely a görögországi Kréta szigetéről indult a hollandiai Eindhovenbe, fedélzetén 168 utassal és 6 fős személyzetével - írja az Origo az Aviation Heraldra hivatkozva.

Az oxigénmaszkok is kinyíltak a süllyedésnél Forrás: Twitter/Dimitri Cools

A repülőgép 38 ezer láb, vagyis nagyjából 11 ezer méter magasan járt Stuttgarttól délkeletre, amikor a pilótának hirtelen ereszkednie kellett. Végül a Frankfurt-Hahn repülőtéren tették le a gépet épségben. Az utasok egy részét busszal vitték el a célállomásig, Eindhovenig.

A társaság később egy helyettesítő gépet küldött Frankfurt-Hahnba, amely 4 óra és 15 perc késéssel érkezett meg a holland városba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.