Plácido Domingo a Pécsi Tudományegyetem díszdoktora lett

Forrás: Magyar Állami Operaház -
Plácido Domingo díszdoktor Pécsi Tudományegyetem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Díszdoktorává avatta Plácido Domingót a Pécsi Tudományegyetem.  A világhírű spanyol tenor a doctor honoris causa címet és az intézmény professzori karához tartozást jelképező talárt vasárnap vette át a baranyai megyeszékhelyen.

Az egyetemen tartott ünnepi ülésen elhangzott indoklás szerint a PTE elismeri Plácido Domingo művészi nagyságát, páratlan életművét, valamint megköszöni a városért tett szolgálatát és, hogy elvállalta a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa programsorozat fővédnökségét.

Domingo a Magyar Állami Operaházban Forrás: Magyar Állami Operaház

"Pécsnek kiemelkedő szerepe van az európai történelem őrzésében, etnikai és vallási toleranciáról is szóló, «a határtalan város» szlogenjének pedig minden település számára fontosnak kellene lennie most, amikor erős vallási és etnikai intoleranciával találkozunk" - mondta az operaénekes székfoglaló beszédében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.