maradandó károsodás terhesség drog Törökszentmiklós újszülött
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Januárban hajtottak végre császármetszést azon a két terhes törökszentmiklósi nőn, akik kábítószert fogyasztottak. Úgy tűnik, egyikük gyermeke maradandó károsodásokat szenvedett.

Január végén került kórházba két törökszentmiklósi kismama, mivel egy veszélyes, új pszichoaktív anyagot fogyasztottak. Mindkét nőn császármetszést hajtottak végre, akkor a babák nagyon rossz állapotban voltak.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Az újszülötteket a fővárosba, az 1-es számú gyermekklinikára szállították, de azóta mindketten visszakerültek a szolnoki kórházba, ahol jelenleg is ápolják őket. Lippai Norbert, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet megbízott orvosigazgatója nyilatkozott a csecsemőkről. Jelenleg úgy tűnik, hogy az állapotuk stabil, viszont az egyik gyermek valószínűleg maradandó károsodást szenvedett. A másik újszülött egyelőre jól van, de biztosat csak későbbi fejlődésük során lehet tudni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.