A Queen gitárosa 30 év után újra Budapesten koncertezik

Forrás: The Liquid Production -
koncert Budapest Brian May
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Queen gitárosa, Brian May márciusban két koncertet is ad a Budapest Kongresszusi Központban. May a legendás Queen együttes gitárosa szívesen tér vissza Budapestre, ráadásul nem egyedül lép fel, hanem New York-I Broadway legnagyobb sztárjával, Kerry Ellis-szel.

A két sztár kedden Prágában, szerdán pedig Pozsonyban lép fel, de Brian May nem is titkolja, már alig várja, hogy Budapesten legyen, hiszen

pont 30 évvel ezelőtt lépett a Queen együttes a Népstadion színpadára.

Brian May és Kerry Ellis Forrás: The Liquid Production

Legendák a legendákról

Sok valós történet kering az akkori látogatásukról, amelyből egyes részeket a Live Magic című koncertfilmben is láthatunk. Bár a két koncert kapcsán sok teendője lesz, ha ideje engedi, akkor

meglátogatja az összes olyan helyszínt, ahol akkor még a Queen tagjaival, köztük Freddie Mercury-val sétálgatott.

Szem nem maradt szárazon, amikor Freddie Mercury a tenyeréből olvasva elénekelte a Tavaszi szél vizet áraszt dallamait. Maga a zenekar és Brian May is úgy emlékszik vissza, hogy ez volt életük egyik legemlékezetesebb koncertje.

A Queen gitárosa 30 év után ismét Budapesten koncertezik Forrás: The Liquid Production

Az sem véletlen, hogy a Live Magic című dupla koncertalbumuk anyagát a Knebworth-parkban, a Wembley Stadionban tartott koncertjük mellett a Budapesten rögzített dalokból állították össze.

A helyszín sem véletlen

Brian May ráadásul ott lép fel, a Budapest Kongresszusi Központban, ahol a Live Magic című koncertfilm hazai díszbemutatóját tartották ugyancsak 1986 decemberében, és

amelyen ő maga is részt vett díszvendégként.

Talán az egykori Queen koncert és a tény, hogy Brian May számára milyen nosztalgikus és különleges Budapest játszott közre abban, hogy a két sztár úgy döntött, hogy One Voice elnevezésű turnéjukat Kelet-Európára is kibővítik és a térségben 11 koncertet adnak márciusban.

“Megtiszteltetés számmora, hogy újra Kelet-Európában léphetek fel, ahol 1986 óta nagyon sokszor koncertezhettem, így ez egyfajta harmincéves évforduló is lesz számomra” - mondta a sztár.

Íme, egy kis ízelítő a produkcióból!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.