Jessica Chastain lerántotta a leplet Hollywood szexista arcáról

Forrás: vogue.com -
színésznő film Jessica Chastain Hollywood
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"Úgy érzed magad, mintha egy szexuális tárgy lennél" - ezzel az erős mondattal csapott oda Hollywoodnak Jessica Chastain, amikor a nemek közti egyenlőségről, vagyis inkább az egyenlőtlenségről beszélt.

Jessica Chastainre 2011-ben figyelt fel az álomgyár, miután a nagysikerű "Az élet fája" című filmben eljátszotta a Brad Pitt által alakított karakter feleségét.

Jessica Chastain a Vogue címlapján Forrás: vogue.com

A színésznő azóta rengeteg díjat, és jobbnál jobb szerepeket kapott, és manapság már egyike Hollywood legtehetségesebb és legsokoldalúbb színésznőinek. Ennek ellenére nem tudja elfelejteni, hogy a karrierje kezdetén, egy adott jelenet egyetlen nőjeként úgy érezte, hogy

mindenki csupán szexuális tárgyként tekint rá.

Jessica Chastain Cannes-ban Forrás: AFP

"Akkor kapod meg a helyes nézőpontot, amikor mindkét nemre ugyanúgy tekintesz. Ekkor nem érzed úgy, hogy egy hierarchia tagjaként alá -, vagy fölérendelt vagy."

Azt is elmesélte, hogy sohasem az esküvői ruhájáról álmodozott, inkább arról, hogy mit fog viselni az Oscar-gálán - írja a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.