világ legöregebb macskája
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elpusztult az a sziámi macska, amelyet a Guinness-világrekordok könyve a héten nyilvánított a világ legöregebb élő macskájának - jelentette szombaton az AP hírügynökség.

A Scooter névre hallgató állat március 26-án ünnepelte 30. születésnapját, a Texas állambeli Mansfieldben élt. Gazdája, Gail Floyd már születésekor mellette volt, és élete végéig gondozta. Szerinte Scooter hosszú életének az volt a titka, hogy mindig tevékeny volt. Szeretett új helyeket megnézni, és szerette az embereket. Scooter a gazdájával együtt az Egyesült Államok 50 államából 45-ben járt, és Gail Floyd rendszeresen elvitte őt magával abba a nyugdíjasotthonba, ahol édesanyja él.

Scooter kora állatorvosa szerint 136 évnek felel meg egy ember életében. A 30 éves sziámi macska nem minden idők legöregebb cicája volt, ezt a rekordot egy másik texasi macska tartja, amely 38 évig élt.

Forrás: GUINNESS BOOK OF WORLD RECORDS

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.