Dráma! 11 kisgyermek és egy felnőtt halt meg a viharban

Forrás: Wynne-Hughes Veronika -
halál vihar tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tizenegy gyerek és egy felnőtt meghalt, két gyerek pedig eltűnt, mert a csónakjaik felborultak az Északnyugat-Oroszországban található Szjamozero tavon a nagy viharban. A csónakokban 47, 12-15 év közötti gyerek utazott.

Vlagyimir Markin, az orosz Nyomozó Bizottság (SZKR) szóvivője azt mondta, hogy a baleset szombat éjjel történt. Sajtójelentések szerint a meteorológiai szolgálat a tragédiát megelőzően erős viharra figyelmeztetett. Ennek ellenére vitték csónakázni a 12 és 15 év közötti gyerekeket a tanárok. Az egyik oktatót már őrizetbe is vették.

Illusztráció Forrás: Wynne-Hughes Veronika

Az egyik túlélő, egy 12 éves lány értesítette a legközelebbi falu lakóit a tragédiáról.

De ez már másnap, vasárnap történt, mert a kislány csak ekkor tért magához, miután valahogy a partra vetődött. Azt mondta, hogy útban a falu felé látott egy vérző, mozgásképtelen fiút. Lerajzolta a helyszínt, és tovább sietett, hogy segítséget hívjon.

Az eltűnt gyerekeket még keresik a hatóságok. Azok közül pedig, akik túlélték a balesetet, többen is kórházban vannak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.