Hatalmas vihar közeledik: tíz megyére adtak ki riasztást

Forrás: MTI/Kovács Tamás -
eső vihar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szakadó esőre és 70-80 kilométeres széllökésekre is számítani lehet. Tíz megyére adott ki elsőfokú riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az OMSZ előrejelzései szerint nem tartott sokáig a hétvégére visszatérő napsütés és a kellemes nyári idő. Már vasárnap késő délután is komoly mennyiségű csapadékra lehet számítani az ország északi területein, amit heves széllökések kísérhetnek majd. A Meteorológiai Szolgálat már tíz megyére adott ki elsőfokú riasztást a várható brutális esőzések és szélvihar miatt.

Illusztráció Forrás: MTI/Kovács Tamás

A vasárnap késő este érkező csapadékzóna még a hétfő reggeli órákban is okot ad a zárt öltözetre, ugyanis a viharos szél mellett (60-80 km/h) akár özönvízszerű esőzésekre is lehet számítani - írja a Blikk. Rövid időn belül akár 25 milliméter csapadék is eshet.

A délutáni órákban sem csillapodik az időjárás, az Észak-Alföld és a Dunántúl nyugati, illetve középső területein viharos, 80-90 km/h feletti széllökésekre és felhőszakadásra is lehet számítani, sőt egyes területeken akár jégeső is hullhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.