Felhőszakadás, viharos szél jöhet a hétvégén

Forrás: Thinkstock -
időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hidegfront hoz viharos szelet, záporokat, zivatarokat és némi lehűlést. Szombaton 29, vasárnap már csak 22 fok körül lesz a csúcshőmérséklet.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint szombaton a déli óráktól elsősorban a középső és az északkeleti országrészben alakulhat ki zápor, zivatar, helyenként felhőszakadással, jégesővel, viharossá fokozódó széllel. Estétől már egyre inkább a Dunántúlon valószínű többfelé csapadék. Késő délutánra a Tiszántúlon is északnyugatira, északira fordul a szél, és erős, a Dunántúl északi részén és a Balaton környékén viharos széllökések kísérik. Emiatt a keleti területekre felhőszakadás miatt, a nyugatiakra a viharos szél miatt adtak ki figyelmeztetést. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északnyugati harmadán csak 20 fok körül, másutt 24, 29 fok között alakul. Késő estére 15, 21 fok közé hűl le a levegő.

A koponyeg.hu előrejelzése szerint vasárnap is zivataros idő lesz, és le is hűl a levegő. Hajnalban, reggel a Dunántúlon többfelé lehet zápor, zivatar, majd csökken a felhőzet. Délután újra megnövekszik a gomolyfelhőzet, ekkor főleg a középső tájakon alakul ki csapadék. Eleinte erős lesz a szél, majd estére fokozatosan mérséklődik a légmozgás. 22 fok körüli értékeket mérhetünk.

Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.