Időjárás: országos hőség lesz a héten, akár 40 fok is lehet

Fotó: Polyak Attila - Origo -
időjárás hőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Igazi forróság lesz a héten, rengeteg napsütésre és kevés csapadékra számíthatunk. Akár 40 fok is lehet a hőmérséklet.

Már hétfőn megkezdődik a tikkasztó hőség, csak némi gomolyfelhő takarja el a napot. A nyugati határszélen van egy nagyon kevés esélye a zápornak, vagy zivatarnak, de ettől eltekintve az egész ország száraz lesz.

Délután akár 37 fok is lehet a hőmérséklet.

Kedden továbbra is hőségre lehet számítani, esőnek egyáltalán nincs esélye. 35 fok körüli forróságra van kilátás. A déli szél többfelé megerősödik.

Hőség lesz az egész országban - Képünk illusztráció Fotó: Polyak Attila - Origo

Szerdától folytatódik a rekkenő hőség, sőt néhány fokkal még tovább emelkedhet a hőmérséklet: pénteken és szombaton akár

40 fokot is mutathatnak a hőmérők.

Csapadék nem valószínű. A reggelek is egyre melegebbek lesznek. Vasárnap azonban búcsút mondhatunk a szárazségnak, napközben egyre többfelé tornyosulnak a gomolyfelhők, és délutántól már záporok, zivatarok is kialakulnak. Egyelőre marad a 37-39 fok körüli forróság - írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.