II. Erzsébet brit királynő beszéd III. világháború
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, hogy már évtizedekkel ezelőtt elkészült az a beszéd, amelyet II. Erzsébet királynő akkor mondana el, ha kitör a III. világháború.

A The Sun azt írja, II. Erzsébet felkészült a III. világháborúra, és már a beszéde is kész van arra az esetre, amikor kirobban az újabb nagy világégés. A szöveget állítólag még a hidegháború idején, 1983-ban elkészítették, és valójában bármikor bevethető, csupán apróbb módosításokat kell elvégezni rajta.

A beszédben hazáját bátor országnak nevezi a királynő, és összefogásra szólítja fel a lakosokat.

II. Erzsébetnek már készen áll a beszéde Forrás: AFP/Andy Buchanan

A háború őrülete most újra elterjedt a világban, és bátor országunknak fel kell készülnie arra, hogy túlélje ezt – még akkor is, ha nem túl jók az esélyeink. (...) Ha a családok képesek együtt maradni, és támogatást, menedéket nyújtani azoknak, akik egyedül élnek és védtelenek, akkor nem törünk meg, és az országunk túl fogja ezt élni" – idézett a beszédből a portál.

II. Erzsébet emellett feleleveníti beszédében az 1939-es évet, amikor ő és testvére a szobájukban kuporogva hallgatták édesapjuk, IV. György király beszédét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.