Óbudai cukrászdát záratott be a Nébih vállalhatatlan állapotok miatt: videó

penész cukrászda kosz Óbuda Nébih
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Műszaki, higiéniai és élelmiszer-biztonsági problémák miatt azonnali hatállyal felfüggesztette egy óbudai cukrászda működését a Nébih. A műhelyben horror állapotok uralkodtak, senki nem fogyasztaná szívesen, ami itt készült. 

Borzasztó higiéniai és műszaki körülményekkel szembesültek a Nébih ellenőrei az egyik budapesti cukrászüzem helyszíni vizsgálata során, november 22-én - írja a Nébih honlapja. Az épület alagsorában működő egység alapanyagraktárában beázott a mennyezet, valamint több helyiségben poros, pókhálós, hámló festékkel borított falak és csővezetékek fogadták a szakembereket.

A dolgozók nem viseltek munkaruhát, piszkos, utcai viseletben dolgoztak. Azt írják, a dagasztóhelyiségben az előírásoknak megfelelő zöldség- és gyümölcs-előkészítő híján ugyanabban a rozsdamentes, kétmedencés mosogatóban tisztították a citromot, az almát és a fejes káposztát, ahol a különféle használati eszközöket is.

A gépek és eszközök erősen szennyezettek voltak. Az ablakokon nem volt rovarháló, a rétesek takaríthatatlan, szálkás farostlapokon álltak. Az alapanyagokat elkülönítés nélkül tárolták.

A Nébih az egységben tapasztalt súlyos higiéniai, élelmiszer-biztonsági és nyomon követési hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztette annak működését. A szakemberek
7 tételt (összesen 294,04 kg súlyú, feldolgozásra váró alapanyagot, gyártásközi félkész terméket, illetve készterméket) vontak ki a forgalomból jelölés hiánya, nyomon követés hiánya és szennyezettség miatt. A cukrászda adatai a Nébih jogsértéslistáján találhatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.