A gyermekorvos kérdezte halálos beteg pácienseit, miért érdemes élni

halál élet orvos gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dr. Alaistar McAlphine, a dél-afrikai Fokváros egyik kórházának orvosa megkérdezte kis pácienseit arról, miért szeretnek élni, a válaszokat pedig Twitter oldalán tette közzé. Íme egy kis válogatás, amelyben mindenki találhat olyat, amit hazavihet magával.

Sem a televíziót, sem pedig a Facebookot nem említette egyik gyerek sem, a jégkrémet, a szüleiket és a barátokat viszont annál többen. Dr. Alastar McAlphine Twitter oldalánarra kéri követőit, fogadják meg, amit a gyerekek mondtak: legyenek kedvesek, poénkodjanak, olvassanak több könyvet, menjenek a tengerpartra, öleljék meg a kutyájukat, és töltsenek több időt a családjukkal. Bejegyzéséhez már rengeteg komment érkezett mind a Twitteren mind pedig a9gagen.

Alastair McAlpine Forrás: Twitter/AlastairMcA30

A doktor arra jutott, hogy minden gyerek imádja, ha felolvasnak neki, és természetesen a jégkrémet, de legtöbben a szüleikért aggódnak. Nem szeretik, ha szomorúak, és félnek amiatt, mi lesz velük, ha ők már nem lesznek.

Volt, aki a kedvenc homokvárára emlékezett vissza, de olyan is, aki azt mondta, bátrabbnak érzi magát, amikor a Harry Pottert olvassák fel neki. Figyelemre méltó, hogy a kis páciensek azt mondják, kevesebbet kell azzal törődni, mit gondolnak róluk mások, hiszen az igazi barátokat az sem érdekelte, amikor kihullott a hajuk. Felhívták a figyelmet az ölelés fontosságára is, egyaránt szeretnek ölelést adni és kapni is, legyen szó a testvérükről, vagy akár a macijukról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.