visszaemlékezés Benkő László Terror Háza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Benkő László a Kommunista Diktatúrák Áldozatainak Emléknapja alkalmából a Terror Házában tartott tárlatvezetésen a középiskolásoknak. -írja a Blikk.

"Mindig volt velünk egy ügyelőtiszt, aki mindenről jelentett, arról, mit ettünk, mit ittunk, kivel beszéltünk" – emlékezett vissza a legendás zenekar billentyűse, aki máig nem meri megnézni a róla készült jelentéseket.

"Félek attól, mi derülne ki. Nem szeretnék azzal szembesülni, hogy valakiről, akivel együtt nőttünk fel, együtt gondolkodtunk, együtt éltük az életünket, kiderüljön, hogy besúgó volt és elárult minket"

-jelentette ki a zenész.

A hatvanas évek végétől az Omega volt a gulyáskommunizmus zenekara. Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

"A mai napig összerándul a gyomrom, amikor átmegyek a határon, mert előjönnek az emlékek.

Hiába mehettünk ugyan, azért mindig görcsben volt a gyomrunk, hogy nem lesz-e baj, nem történik-e valami, ami miatt visszafordítanak minket. A mostani gyerekek, akikkel most végigmegyek a kiállításon, szerencsére el sem tudják képzelni, milyen volt a határsáv vagy a húsz év várakozás egy Trabantra" – folytatta Benkő, aki sosem mert disszidálni, mert rettegett, mi történik a szeretteivel.

A február 25-i emléknap alkalmából többek között Lábas Viki, Pásztor Anna, R. Kárpáti Péter és Pauman Dániel is vállalta, hogy a Terror Háza Múzeum és a Hungarofest egy-egy csoporttal végigmegy a kiállításon, és megosztja a gondolatait a szörnyűségekkel kapcsolatban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.