Hihetetlen találmány: világítani fog a maszk ha koronavírust érzékel

Forrás: Shutterstock -
találmány Maszk koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy egészen speciális szájmaszkot terveznek a tudósok, amely jelezni fog, ha koronavírust érzékel, így a viselője azonnal tudni fogja, ha megfertőződött.

A forradalmi találmányon a Harvard és a Massachusettsi Műszaki Egyetem tudósai dolgoznak jelenleg. Ennek köszönhetően hamarosan a piacra kerül egy olyan maszk, amely fluoreszkálni kezd, ha koronavírus kerül a felületére – írja a Business Insider.

Az új szájmaszk néhány órán belül jelzi a koronavírust. Forrás: Shutterstock

Nagyjából 1-3 óra kell a maszknak, hogy felismerje a vírusmolekulákat, majd ezután világítani fog a benne elhelyezett szenzoroknak köszönhetően. A fény azonban nem lesz látható, úgynevezett fluorméter kell majd hozzá, ami könnyen beszerezhető.
Tüsszentés, köhögés, de egyszerű kilégzés is elég ahhoz, hogy érzékelje a korokozót. A kutatásban részt vevő Jim Collins szerint ez a találmány jelentősen megkönnyíti majd a tesztelési folyamatokat, és az orvosok dolgát.
Először reptereken és kórházakban szeretnék majd alkalmazni a speciális szájmaszkokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.