2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Épp, hogy szabadlábra helyezték az ötszörös gyilkost, máris felgyújtott egy 17 éves lányt

Románia gyilkos felgyújtás szabadláb megölés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Épp, hogy feltételesen szabadlábra helyeztek egy ötszörös gyilkost, újra ölni próbált.

Szabadlábra helyezték a 45 éves ötszörös gyilkost, Ion Turnagiut, aki nem sokkal később újra ölni próbált. A férfi berontott egy 17 éves lány lakásába, letöntötte gyúlékony anyaggal, és felgyújtotta. A fiatal lány életveszélyesen megsérült.

Iont még 1994-ben ítélték életfogytiglanra ötszörös emberölés miatt, azonban tavaly jó magaviselet miatt feltételesen szabadon engedték.

Úgy tudni, a megsérült lány korábban már feljelentést tett a férfi ellen, nemi erőszak vádjával. A román igazságügyi miniszter a történtek után menesztette a szörényvári börtön vezetőségét.

A Legfelsőbb Bírói Tanács tagja, Cristi Danilet szerint ebből a történetből is az látszik, hogy sokszor a bűnözők jogait védik: állítólag senki se tudta a férfiről, hogy már öt embert megölt korábban. Cristi azt is hozzátette, hogy nagyon meg kellene vizsgálni, hogy kit engednek feltételes szabadlábra, és szerinte szükség lenne a törvények módosítására is - írja a 24.hu.

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.