Nem akar többé táncos filmekben szerepelni a Billy Elliot egykori kisfiúja - 15 érdekesség Jamie Bellről

Forrás: WireImage/2017 Gregg DeGuire/Gregg Deguire -
Billy Elliot Jamie Bell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sosem találkozott az apjával, a Billy Elliot története a saját táncos múltjára rímel, hollywoodi sztárszínésznőket vett feleségül, pedig csak egy elálló fülű, csúnya angol fiúnak tartja magát. Mindezekről, és még sok minden másról is olvashatsz cikkünkben a 35. születésnapját ünneplő Jamie Bellről!

1. Andrew James Matfin Bell néven született 1986. március 14-én az angliai Billingham-ben.

2. Az apja még a születése előtt otthagyta a családot, és az édesanyja egyedül nevelte fel őt és a nővérét. Az apjával sohasem találkozott.

Andrew James Matfin Bell néven született 1986. március 14-én az angliai Billingham-ben Forrás: WireImage/2017 Gregg DeGuire/Gregg Deguire

3. A nagymamája, az anyja, a nagynénje és a nővére is foglalkozott komolyan tánccal. A nővérét sokszor elkísérte a táncóráira, és várakozás közben kint ő is utánozta a táncmozdulatokat. Egy idő után behívták, és hatéves korától ő is táncolni kezdett.

4. Az iskolában titokban tartotta a többiek előtt, hogy táncolni jár. Amikor kiderült, balerinának kezdték csúfolni.

5. Kilencévesen döntötte el, hogy színészkedni is akar. Az első profi szerepét a Bugsy Malone című, gyerekszereplőkkel eljátszatott gengsztervígjáték színpadi verziójában játszotta 1998-ban.

6. Több mint 2000 jelentkező közül választották ki élete első filmszerepére, ami rögtön a világhírt is meghozta a számára. A Billy Elliot története ráadásul sok részletében rímelt a saját sorsára is.

7. A Billy Elliotot rendező Stephen Daldry a film készítése során egyfajta pótapjává lett, és ez a viszony megmaradt közöttük a forgatás után is.

8. Az első feleségét, Evan Rachel Wood hollywoodi színésznőt egy filmfesztiválon ismerte meg, és amikor később együtt szerepeltek a Green Day együttes Wake Me Up When September Ends, már halálosan szerelmesek voltak egymásba. Hét, szünetekkel tarkított évig jártak együtt, majd összeházasodtak, de a frigy csak két évig tartott. Egy gyermekük született.

9. 2015 óta egy másik hollywoodi sztárszínésznő, a Fantasztikus Négyesben szereplő Kate Mara a párja, 2017 óta pedig a felesége is. Egy gyermekük született.

10. Nem igazán rajong Hollywoodért. Londonban és New Yorkban él, körülbelül fele-fele arányban.

11. Saját bevallása szerint nem akar többé táncos filmekben szerepelni. Kivéve akkor, ha elkészül a Moulin Rouge, vagy a Chicago folytatása.

12. Kiváló az énekhangja is, amit a Rocketman című filmben is bebizonyított, miközben Elton John legendás dalszerzőtársát, Bernie Taupint játszotta.

13. Nem tartja magát különösebben vonzónak: „Tudom, hogy egy 170 centis, elálló fülű északkelet-angliai srác vagyok."

14. Lelkes fociszurkoló, a kedvenc csapata az Arsenal.

15. Április 30-án debütál a neten a következő filmje, a rendkívül ígéretesnek tűnő, Bűntudat nélkül című konspirációs thriller.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.