45 éves lett Hollywood legkisebb sztárszínésznője – 15 érdekesség Reese Witherspoonról

Forrás: Getty Images/FilmMagic -
színésznő Reese Witherspoon ünnep magazin születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Németországban teltek az első évei, egyetemre ment karrier helyett, megtartotta Doktor Szöszi ruhatárát és egy ideje már magának készíti a filmeket. Reese Witherspoon a 45. születésnapját ünnepli, mi pedig ebből az alkalomból egy nagy adag róla szóló érdekességgel készültünk.

1.

Laura Jeanne Reese Witherspoon néven született 1976. március 22-én New Orleansban orvos apa és ápoló anya gyermekeként.

2.

Élete első négy évét a németországi Wiesbadenben töltötte, mivel az apja az ott állomásozó amerikai csapatok mellett dolgozott katonaorvosként.

45 éves lett Reese Witherspoon Forrás: Getty Images/FilmMagic

3.

Angol, ír, skót, walesi és holland ősök leszármazottja.

4.


Nagyon korán belekóstolt a showbusiness világába, már 7 évesen modellkedett, majd tévéreklámokban és tehetségkutatókban szerepelt.

5.


Élete első mozifilmjében rögtön főszerepet játszott. Az 1991-es Holdemberben vadóc kamaszlányt alakított, amivel általános kritikai elismerést vívott ki.

6.

A középiskola befejezése után felfüggesztette a színészi karrierjét, hogy az egyetemi tanulmányaira koncentráljon. A neves Stanford egyetemen angol irodalmat hallgatott, de néhány félé után nem tudott ellenállni a hollywoodi ajánlatoknak, és visszatért a filmek világába a Pokolsztrádával, majd olyan sikerfilmek következtek a kilencvenes évek végén a karrierjében, mint a Pleasantville, a Gimiboszi, vagy a Kegyetlen játékok.

7.

Világsztárrá a Doktor Szöszi főszerepe tette 2001-ben. A filmhez olyan szerződést kötött, aminek értelmében a forgatás után hazavihette a karaktere összes ruháját.

8.

A karrierje legnagyobb szakmai elismerését A nyughatatlan című film hozta el, amiben Johnny Cash feleségét, June Cartert játszva nyerte el az Oscar-díjat. Amikor kiderült, hogy a filmben végig a saját hangján énekelt, számos ajánlatot kapott lemezszerződésekre.

9.

Ő Hollywood legkisebb filmcsillaga, legalábbis ha a testmagasságát (157 cm) nézzük.

10.


Ha viszont a fizetését, akkor az egyik legnagyobb: 2007-ben például ő volt a világ legjobban fizetett színésznője.

11.

Az utóbbi években már producerként is tevékenykedik, és számos olyan, nőket a középpontba állító alkotást hozott tető alá a saját filmgyártó cégével, amire színésznőként is vágyott. Ilyen például a Hatalmas kis hazugságok című sorozat, vagy a Vadon című mozifilm, mely utóbbi a kedvence a saját szerepei közül.

12.


Kétszer ment férjhez. Ryan Phillippe-pel a Kegyetlen játékok forgatásán jöttek össze, majd 1999 és 2007 között voltak házasok, két közös gyerekkel. 2011 óta pedig a színészügynök Jim Toth a férje, egy gyermekük született.

13.


Gyűjti az antik ruhákat, különösen a hímzetteket.

14.


A példaképe Meryl Streep, és a Sophie választásában nyújtott alakítását tartja minden idők legnagyobb színésznői teljesítményének.

15.


Legutóbb a The Morning Show című sorozatban találkozhattak vele a nézők, de már készül a Doktor Szöszi 3. is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.